FOTO UN VIDEO Daugavā pie Pļaviņām izveidojušies līdz pat 3 metriem augsti ledus sastrēgumi

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aizsalusī Daugava no Pļaviņām līdz Jēkabpilij
Aizsalusī Daugava no Pļaviņām līdz Jēkabpilij Foto: Igors Krasuļenko

Portāla "TVNET" lasītājs Igors sestdien un svētdien fotogrāfijās iemūžinājis Daugavu posmā no Jēkabpils līdz Pļaviņām. Viņš norāda, ka visiespaidīgākie skati bijuši pie Pļaviņām, kur, ledum sablīvējoties, izveidojušies līdz pat 3 metriem augsti ledus krāvumi.

Attēlos un video redzama upe starp abām pilsētām, kā arī pie Zeļķu tilta.

Foto: Aizsalusī Daugava no Pļaviņām līdz Jēkabpilij

Jau ziņots, ka saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) datiem, pagājušajā diennaktī ūdens līmenis Latvijas upēs pārsvarā ir pazeminājies, un tikai atsevišķos upju posmos turpinās ūdenslīmeņa kāpums.

Patlaban turpinās ledus nostiprināšanās ūdenstilpēs. No ledus brīvajos ūdens laukumos veidojas ledus, iet vižņi, vietām veidojas ledus un vižņu sablīvējumi.

Ūdenslīmenis upēs pazeminājies ar intensitāti līdz 27 centimetriem (cm) diennaktī, vietām svārstījās dažu centimetru robežās.

Ūdenslīmenis Daugavā posmā no Daugavpils līdz Pļaviņām stabilizējies, un notiek lēna tā pazemināšanās. Ledus veidošanās ietekmē ūdenslīmenis par pusmetru paaugstinājies Daugavā pie Krāslavas, un tur ūdenslīmeņa kāpums turpinās.

Lielākoties upēs ir izveidojusies ledus sega vai nepilna ledus sega, atsevišķos upju posmos gar krastiem ir piesalas un iet vižņi. Vairākos upju posmos izveidojušies ledus sablīvējumi.

LVĢMC brīdina, ka, turpinoties sala periodam, pakāpeniski samazināsies upju notece, vietām vēl iespējama ūdenslīmeņa paaugstināšanās ledus veidošanās ietekmē, bet kopumā ūdenslīmenis pazemināsies.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu