VIDEO Draud ar ieroci, met ar krēslu. NMPD mediķi par agresiju no pacientiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) autovadītājs Rolands Lejiņš un NMPD ārsta palīdze Liene Plēsuma piedalās pasākumā, kurā prezentē jaunos NMPD operatīvos transportlīdzekļus.
Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) autovadītājs Rolands Lejiņš un NMPD ārsta palīdze Liene Plēsuma piedalās pasākumā, kurā prezentē jaunos NMPD operatīvos transportlīdzekļus. Foto: Evija Trifanova/LETA

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki ik dienu saskaras ar fizisku un verbālu agresiju no pacientu puses. Mediķi atzīst, ka pie tā jau ir pieraduši – pieredzēts ir daudz, vēsta "TV3 Ziņas". 

Visbiežāk agresīvi ir pacienti alkohola vai narkotiku reibumā un cilvēki ar garīga rakstura slimībām.

"Pirms svētkiem gadījums – brigāde atbrauc pie pacientes, pacientei garīga rakstura saslimšana, tur nebija alkohols un izsaukuma izpildes laikā paciente kļūst agresīva, met ar krēslu brigādes vadītājam un metās virsū vadītājam. Laimīgā kārtā viss beidzās labi," stāsta NMPD Rīgas reģionālā centra BAC "Imanta" vadītāja Sarmīte Leitāne.

Dažos gadījumos gan apdraudētas mediķu dzīvības. Leitāne stāsta, ka brigāde izsaukuma izpildes laikā sniegusi palīdzību seniorei, taču viņas dēls bijis neapmierināts ar mediķu darbu un izvilcis ieroci, ar ko sācis draudēt. Mediķi paguva izkļūt no dzīvokļa un aizvērt durvis.

Katru dienu Latvijā kāds dienesta mediķis ir paņēmis darba nespējas lapu pēc agresijas piedzīvošanas. NMPD darbinieki atzīst, ka justos drošāk, ja viņiem tiktu iedalītas kameras, ko piespraust pie formas tērpa – līdzīgi kā policistiem un sabiedriskā transporta kontrolieriem.

Vairāk skaties sižetā!

Video: "TV3 Ziņas" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu