"Tas ir personīgi." Žurnālists ieskicē Merzļikina drāmas aizkulises (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: AFP / Scanpix

ASV medija "The Athletic" žurnālists Ārons Porclains savā publikācijā ieskicējis iemeslus samilzušajai drāmai ap latviešu vārtsarga Elvja Merzļikina statusu Kolumbusas "Blue Jackets" komandā.

Pēdējo nedēļu laikā neskaidrība par Merzļikina nākotni Kolumbusā ir pamatīgi pieaugusi. Lai gan latviešu vārtu vīrs gaidāmajā mačā pret Teodora Bļugera Vankūveras "Canucks" pēc divu nedēļu pauzes atgriezīsies vārtos, šobrīd viņa aizmainīšana vairāk liek uzdot jautājumu "kad", nevis "vai".

Lai arī vidēji mačā zaudētas 3,25 ripas nav spīdošs rādītājs, Merzļikinam atvairīto metienu procentu ir izdevies noturēt virs 90 (90,8%). Pārējie "Blue Jackets" vārtu vīri Spensers Mārtins un Daniils Tarasovs 90% atzīmi šajā sezonā līdz šim nav sasnieguši.

Ilggadējais "Blue Jackets" apskatnieks Porclains norāda, ka problēma neesot latviešu hokejista sniegums.

"Tas ir personīgi. "Blue Jackets" vēlas, lai Merzļikins pieņemtu visus NHL pirmā vārtsarga pienākumus. Viens ir konstanti augsta līmeņa sniegums, bet otrs - nosvērtība ģērbtuvēs. Neviens par to publiski nerunās, bet vairāki avoti ir norādījuši, ka ne tikai šogad, bet dažu pēdējo sezonu laikā Merzļikins vairākiem hokejistiem raisījis sašutumu. Viņi ["Blue Jackets"] nav pārliecināti, ka Merzļikins jebkad pilnvērtīgi pildīs pirmā numura lomu," raksta Porclains.

Starp potenciālajiem maiņas partneriem vairākkārt izskanējusi Edmontonas "Oilers" vienība. Porclains uzskata, ka "Blue Jackets" Merzļikina situāciju risina pārāk publiski, kā rezultātā var mazināties iespēja maiņas darījumā pret latvieti dabūt kaut ko vērtīgu.

"Jā, šosezon viņš ir bijis krietni labāks. Aizvadītās sezonas "Blue Jackets" drausmīgā aizsardzība nepalīdzēja. Bet komanda, kura Merzļikinu iegūtu, vārtsarga pozīcijā meklē atbildi, nevis jautājumu," norāda Porclains.

Merzļikina līgums ilgs vēl nākamās trīs sezonas pēc šīs. Vidēji sezonā latviešu vārtsargs tiek atalgots ar 5,4 miljoniem ASV dolāru. Porclains nav pārliecināts, ka "Blue Jackets" no latvieša izdosies atbrīvoties, maiņas darījumā nepievienojot vēl kādu vērtīgu "aktīvu" no savas puses.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu