Rīgā atklās Itai Kozakevičai veltītu piemiņas plāksni

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Poļu izcelsmes Atmodas laika zvaigzne Ita Kozakeviča
Poļu izcelsmes Atmodas laika zvaigzne Ita Kozakeviča Foto: Wikimedia Commons

Piektdien, 19. janvārī, plkst. 13 Rīgā, Augusta Deglava un Itas Kozakevičas ielas krustojumā, tiks atklāta politiķei un vienai no Latvijas Atmodas laikmeta personībām Kozakevičai veltīta piemiņas plāksne.

Idejas autors un pasākuma iniciators ir deputāts Miroslavs Kodis.

Plāksnes atklāšanā piedalīsies Rīgas domes priekšsēdētājs Vilnis Ķirsis (JV), Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētāja vietnieks Kodis, Polijas vēstniece Latvijā Monika Mihališina, Eiropas Parlamenta deputāte Sandra Kalniete, žurnālists un politiķis Dainis Īvāns, 4.maija Deklarācijas kluba prezidente Velta Čebotarenoka, Latvijas Poļu savienības priekšsēdētājs Pēteris Dzalbe.

LETA jau ziņoja, ka pagājušajā gadā Rīgas domes deputāti atbalstīja priekšlikumu pārdēvēt Nīcgales ielas atzaru, strupceļu no Nīcgales ielas līdz Augusta Deglava ielai, par Itas Kozakevičas ielu. Ielas posms atrodas netālu no Rīgas Itas Kozakevičas Poļu vidusskolas.

Atmodas sākumā Kozakeviča bija Latvijas poļu kultūras draugu biedrības valdē, pēc tam ievēlēta par jaundibinātās Latvijas Poļu savienības priekšsēdētāju. Viņa bija Augstākās padomes deputāte un balsoja par Latvijas neatkarību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu