Tramps uzvarējis republikāņu priekšvēlēšanās Aiovas štatā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Bijušais ASV prezidents Donalds Tramps pirmdien uzvarējis republikāņu priekšvēlēšanās Aiovas štatā, ziņoja ASV mediji, balstoties uz savām rezultātu aplēsēm.

Ar Aiovas priekšvēlēšanām sākās republikāņu priekšvēlēšanu sērija, kas noteiks, kurš būs Republikāņu partijas kandidāts ASV prezidenta vēlēšanās 5.novembrī.

Telekanāli CNN un CBS ziņoja, ka Tramps Aiovas priekšvēlēšanās ir apsteidzis savus galvenos konkurentus Floridas gubernatoru Ronu Desantisu un bijušo ASV vēstnieci ANO Nikiju Heiliju, bet vēl nebija zināms, ar cik lielu pārsvaru.

Priekšvēlēšanas Aiovā notika vairāk nekā 1600 balsošanas iecirkņos, kas tika atvērti plkst.19 (plkst.3 otrdien pēc Latvijas laika).

Priekšvēlēšanu laikā Aiovā valdīja liels aukstums, gaisa temperatūrai vietām sasniedzot mīnus 40 grādus pēc Celsija, un slikto laikapstākļu dēļ gan Trampam, gan Heilijai un Desantisam nācās atcelt plānotos mītiņus pirms Aiovas priekšvēlēšanām.

Neraugoties uz to, ASV telekanāli varēja aplēst priekšvēlēšanu rezultātus jau pusstundu pēc balsošanas iecirkņu atvēršanas.

Aiova nodrošina nepilnus 2% no delegātiem, kas valsts mērogā piedalās republikāņu kandidāta izraudzīšanā, tāpēc uzvara Aiovā vēl negarantē veiksmi pārējo štatu priekšvēlēšanās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu