"Ventspils" zaudē LIBL līderei Tallinas "Kalev"/"Cramo"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Basketbola bumba (ilustratīvs attēls)
Basketbola bumba (ilustratīvs attēls) Foto: pixabay.com

"Ventspils" trešdien "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) mačā piekāpās turnīra līdervienībai, kamēr citā spēlē "Ogre" apspēlēja "Latvijas Universitāti" (LU).

Ventspilnieki savā laukumā ar rezultātu 88:110 (23:21, 16:31, 30:22, 19:36) piekāpās Tallinas "Kalev"/"Cramo" vienībai, kas tika pie 11.uzvaras pēc kārtas.

Starp mājiniekiem rezultatīvākais ar 22 punktiem bija Išmaels El-Amins, Artūrs Ausējs iekrāja 19 punktus un piecas rezultatīvas piespēles, bet Linards Jaunzems guva 15 punktus un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas.

Tallinas komandā Miks Jurkatams guva 23 punktus, kamēr Mihkels Kirvess pievienoja 20 punktus un astoņas bumbas zem groziem.

Mājinieki ar 12 uzvarām 18 mačos turnīra tabulā atrodas ceturtajā vietā, bet tallinieši ar 19 uzvarām 20 spēlēs ieņem pirmo pozīciju.

Savukārt "Ogre" mājās ar rezultātu 78:65 (27:12, 21:20, 14:23, 16:10) uzvarēja LU.

Mājinieku rindās Mats Juciks izcēlās ar 21 punktu, Andris Misters guva 17 punktus un sešas reizes rezultatīvi piespēlēja, kamēr Kristaps Mediss guva vēl 13 punktus.

LU no zaudējuma neglāba Valters Briedis un Edvards Lucis, kuri guva katrs 15 punktus.

"Ogre" ir izcīnījusi desmit uzvaras 19 mačos un turnīra tabulā atrodas septītajā vietā, bet LU ar bilanci 3-19 ir priekšpēdējā 16 komandu konkurencē.

Oktobra sākumā "Ogre" izbraukumā uzvarēja ar 78:64.

Jau ziņots, ka trešdien citā mačā "Rīgas Zeļļi" viesos ar rezultātu 89:72 (24:18, 22:22, 26:22, 17:10) pārspēja Tallinas "TalTech"/"Optibet",

Bez Rīgā bāzētās Ukrainas komandas Slobožanskas "Prometey" LIBL šosezon startē "VEF Rīga", "Ventspils", "Liepāja", "Ogre", "Latvijas Universitāte", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Rīgas Zeļļi". Igauniju LIBL pārstāv Tallinas "Kalev"/"Cramo", "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", "Parnu Sadam", "Viimsi", Raplas "Avis Utilitas", Tallinas "TalTech"/"Optibet", "Keila"/"Coolbet" un Tallinas "Kalev"/"Snabb".

Pamatturnīrā komandas sacenšas divu apļu turnīrā, pēc kura astoņas labākās piedalīsies izslēgšanas spēlēs. Ceturtdaļfinālā un pusfinālā uzvarētāji tiks noskaidroti sērijās līdz divām uzvarām, bet finālā notiks viena spēle tās komandas laukumā, kura pamatturnīrā būs augstākā vietā.

Latvijas un Igaunijas labākie vīriešu basketbola klubi apvienotā čempionātā pirmo reizi spēlēja 2019.gada sezonā, kad sacensībās piedalījās 15 komandas. Finālčetrinieka turnīrā par līgas pirmajiem uzvarētājiem kļuva "Ventspils" basketbolisti.

Pagājušajā sezonā "Final 4" turnīra finālā par čempioniem kļuva Slobožanskas "Prometey" basketbolisti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu