Pieaugot kritienos gūto traumu skaitam, Rīgas 2. slimnīcā veidojas garas rindas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: smile23/Shutterstock

Pieaugot kritienos uz slidenajām ielām gūto traumu skaitam, traumatoloģijā un ortopēdijā specializētajā Rīgas 2. slimnīcā veidojas garākas rindas uz pakalpojumiem, ko pati slimnīca raksturojusi kā ārkārtēju situāciju.

Kā aģentūru LETA informēja slimnīcas administrācija, pasliktinoties laikapstākļiem, pēdējās nedēļas laikā trīskāršojies to pacientu skaits, kas vēršas pēc palīdzības traumpunktā, jo gūtas traumas pēc kritiena uz slidenas ietves vai brauktuves.

Pacientu pieplūdums iespaidojot medicīnas iestādes darbu, kas ietekmē gaidīšanas laiku un operāciju veikšanas grafiku.

Ziemas periodā slimnīcas uzņemšanas nodaļā vēršas līdz 90 pacientiem, no tiem tieši ar uz ielām gūtām traumām esot līdz pat 49 cietušajiem dienā. Visbiežāk pacientiem esot tipiski plaukstu un roku lūzumi. Aptuveni trešdaļai pacientu jāveic tūlītēja stacionēšana, bet daļai operācija tiek veikta pēc kontroles vizītes.

Kritienos gūto traumu pieaugums atstāj iespaidu uz visu traumatoloģijā un ortopēdijā specializētās slimnīcas darbību - pieaug gaidīšanas laiks traumpunktā, pagarinās ambulatoro konsultāciju rindu garums, uzsver slimnīca.

Noslodzes dēļ stacionāra nodaļās pieaug gaidīšanas laiks uz operācijām līdz pat vairākām dienām un ilgāk. No 18. līdz 26.janvārim atceltas plānveida operācijas, izņemot endoprotezēšanas operācijas. Ņemot vērā apstākļus, šobrīd nepieciešamā medicīniskā aprūpe prioritāri tiek sniegta pacientiem ar akūtām traumām.

Lai samazinātu kritienu risku, iedzīvotāji tiek aicināti izvērtēt iespējas bez īpašas vajadzības neiet ārā un vilkt ziemai un laikapstākļiem piemērotus apavus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu