Čelsijas Kuavas mirstīgās atliekas tika atrastas 2023. gada 6. novembrī. Par viņas pazušanu Saikuzas pamatiedzīvotāju kopiena ziņoja teju mēnesi iepriekš. Čelsijas vārds nu papildinājis pazušanas un slepkavību statistiku, kas saistīta ar Britu Kolumbijas 16. lielceļa posmu, ko dēvē par "Asaru lielceļu". Kopš 1969. gada uz "Asaru lielceļa" desmitiem sieviešu, izteikti lielā vairākumā tieši no pamatiedzīvotāju kopienām, pazudušas vai atrastas bez dzīvības pazīmēm. Likumsargu rīcība un iedzīvotāju iniciatīvas joprojām nav remdējušas ciešanas, kas vairāk nekā pusi gadsimta ­saistītas ar "Asaru lielceļu". Kādēļ tā?

16. lielceļš līkumo Kanādas rietumos cauri Britu Kolumbijai. Tas savieno Klusā okeāna piekrastes ostas pilsētu Prinsrūpertu ar Prinsdžordžu, bet pēc tam aizvijas tālāk uz austrumiem.

Tieši šis 718 kilometrus garais ceļa posms starp Prinsrūpertu un Prinsdžordžu tiek dēvēts par "Asaru lielceļu", kas ved gar dažādām pamatiedzīvotāju kopienām, ciematiem, mežiem, ezeriem, kalniem un neapgūtām dabas teritorijām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp