Pēc skandāla "Zelta mikrofons" tomēr iekļauj "Olas" pretendentos uz balvu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes.

Atjaunots nominanu saraksts "Zelta mikrofona" nominācijā "Straumētākais ieraksts ar "Elektrum"", kurai pretenziju bija iesniedzis apvienības "Olas" pārstāvjis Žanis Pavlovskis, aģentūru LETA informēja balvas pārstāve Aiga Leitholde.

Tādējādi nominācijai "Straumētākais ieraksts ar "Elektrum"" nominēts hiphopa mākslinieks "Gacho" ar ierakstu "25", Patrisha un Fiņķis ar ierakstu "Raķešu zinātne", grupa "Singapūras satīns" ar ierakstu "Degviela", grupa "Sudden Lights" ar ierakstu "Aijā", kā arī apvienības "Olas" dziesma "Dzīvot Kaifs".

Nominācijai tālāk netiek virzīts "Singapūras satīns" darbs "Labvakar".

"Zelta mikrofons" producente Elita Mīlgrāve skaidro, ka iepriekš cilvēciskas kļūdas dēļ dziesma "Dzīvot kaifs" neiekļuva pieciniekā, kā arī atvainojas par sagādātajām neērtībām.

LETA jau vēstīja, ka visvairāk nominācijas "Zelta mikrofona" balvai saņēmis Fiņķis un Patrisha ar dziesmu "Raķešu zinātne", pretendējot uz uzvaru kategorijā "Gada dziesma", "Radio hits", "Videoklips", "Straumētākais ieraksts ar "Elektrum"" un "Elvi" dziesma.

Savukārt četras nominācijas ieguva gan grupas "Astro'n'out", gan "Singapūras satīns", bet pa trim nominācijām saņēmušas grupas "Sudden Lights", "Instrumenti" un dziedātājs Dons.

Šogad "Zelta mikrofona" vērtēšanai iesniegti kopskaitā 478 pieteikumi - 163 albumi, 134 dziesmas, 120 videoklipi, 46 debitanti un 15 koncertieraksti video formātā. "Zelta mikrofonu" veido 21 nominācija, ņemot vērā albumu žanrisko iedalījums atsevišķas kategorijas, tajā skaitā "Gada dziesma", "Gada videoklips", "Gada debija", "Radio hits", "Straumētākais ieraksts ar "Elektrum"" un "Elvi" gada dziesma un citas. Šogad balvu par mūža ieguldījumu Latvijas mūzikas attīstībā saņems grupa "Credo", savukārt nomināciju "Gada albums" noteiks žūrijas balsojums pēc visu nominantu uzzināšanas.

"Zelta mikrofona" ceremonija notiks 8.martā pasākumu un konferenču centrā "Atta Centre".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu