"Lux Express" turpinās piedāvāt tiešos reisus starp Rīgu un Sanktpēterburgu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Starptautiskā pasažieru pārvadātāja "Lux Express" jaunais autobuss "Scania Irizar i6S Efficient" prezentācijas pasākuma laikā pie Latvijas Nacionālās operas un baleta ēkas.
Starptautiskā pasažieru pārvadātāja "Lux Express" jaunais autobuss "Scania Irizar i6S Efficient" prezentācijas pasākuma laikā pie Latvijas Nacionālās operas un baleta ēkas. Foto: Lita Millere/LETA

Starptautiskais pasažieru pārvadātājs "Lux Express" no šā gada 1.februāra turpinās piedāvāt divus tiešos autobusu reisus starp Rīgu un Sanktpēterburgu, apstiprināja kompānijas pārstāvji, komentējot Narvas-Ivangorodas robežšķērsošanas punkta starp Krieviju un Igauniju slēgšanu autosatiksmei no 1.februārā.

Kompānijā skaidroja, ka "Lux Express" no Rīgas autoostas piedāvās reisus plkst.7.30 un plkst.18.45, savukārt no Sanktpēterburgas autobusu stacijas plkst.11.30 un plkst.23.30.

Tāpat kompānijā uzsvēra, ka visi braucieni ietvers pārtraukumu pie Krievijas un Igaunijas robežas. Attiecīgi autobusi no Rīgas apstāsies pie Narvas robežas punkta Igaunijā, papildinot, ka pasažieriem būs jāizkāpj no autobusa un jāšķērso robežas tilts aptuveni 100 metru garumā, savukārt pēc robežas kontroles Ivangorodā, Krievijā, apmēram 250 metru attālumā pasažierus gaidīs cits "Lux Express" autobuss, lai turpinātu ceļu uz Sanktpēterburgu.

Tādējādi arī pasažieriem no Sanktpēterburgas robežšķērsošanas punkts būs jāšķērso ar kājām, kur Igaunijā pasažierus gaidīs cits "Lux Express" autobuss.

Vienlaikus kompānijā norādīja, ka braucieni starp Rīgu un Sanktpēterburgu ilgs aptuveni desmit stundas un 30 minūtes, savukārt, šķērsojot robežu Luhamā, Igaunijā, tas prasītu gandrīz 14 stundas, tādēļ brauciena ilguma dēļ pieņemts attiecīgais lēmums par robežas šķērsošanu ar kājām.

Jau ziņots, ka SIA "Norma-A", kas pasažieru pārvadājumus nodrošina ar zīmolu "Ecolines", no 2024.gada 1.februāra atsāks tiešos autobusu reisus starp Rīgu un Sanktpēterburgu. Kompānijā arī norādīja, ka autobuss starp Rīgu un Sanktpēterburgu kursēs reizi dienā, šķērsojot Krievijas robežu Luhamā, Igaunijā. Savukārt brauciens ilgs aptuveni 13 stundas un 40 minūtes.

Tāpat ziņots, ka Krievija šā gada janvāra sākumā oficiāli informējusi Igauniju, ka no 1.februāra robežšķērsošanas punkts Ivangorodā tiks slēgts autotransporta satiksmei, kā iemeslu minot rekonstrukciju, ko paredzēts turpināt līdz 2025.gada beigām.

Tāpat Igaunijas ārlietu ministrs Marguss Cahna iepriekš skaidroja, ka tas pārtrauks transportlīdzekļu kustību caur Igaunijas robežkontroles punktu Narvā, tomēr robežšķērsošanas punkts joprojām būs atvērts gājējiem.

Tas, ka Ivangorodas kontrolpunkts uz robežas ar Igauniju tiks slēgts rekonstrukcijai 2024.gada 1.februārī, kļuva zināms pagājušā gada novembra sākumā. Tomēr oficiāli par to Krievija informējusi Igauniju tikai šā gada sākumā. Iepriekš ziņots, ka Ivangorodas robežšķērsošanas punktu rekonstrukcijai bija paredzēts slēgt jau 2023.gada pavasara beigās vai vasaras sākumā.

SIA "Lux Express Latvia" reģistrēta 1994.gadā, un tās pamatkapitāls ir 193 404 eiro. "Lux Express Latvia" vienīgā īpašniece ir Igaunijas "Lux Express Estonia". Kompānijas apgrozījums 2022.gadā bija viens miljons eiro, bet zaudējumi - 73 284 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Savukārt "Norma-A" apgrozījums 2022.gadā bija 24,59 miljoni eiro, kas ir par 87,2% vairāk nekā gadu iepriekš, kamēr kompānijas peļņa pieauga 2,4 reizes - līdz 1,201 miljonam eiro. Uzņēmums reģistrēts 1993.gadā, un tā pamatkapitāls ir 4 738 998 eiro. "Norma-A" kapitālā 82,17% pieder Igaunijas "Ecolines Estonia", kamēr 9,86% īpašnieks ir Andris Podgornijs, bet 7,97% - Jegors Ribzāmens, kuri ir arī kompānijas patiesie labuma guvēji uz īpašumtiesību pamata caur "Ecolines Estonia".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu