VIDEO "Viņš ir tik viltīgs." Porziņģis komentē basketbola superzvaigznes Jokiča spēli

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Getty Images via AFP/Scanpix

Lai mazinātu Nacionālās basketbola līgas (NBA) kluba Denveras “Nuggets” līdera Nikolas Jokiča rezultativitāti uzbrukumā, viņam pastāvīgi ir jāliek spēlēt aizsardzībā, nogurdinot viņu, pēc Latvijas basketbolista Kristapa Porziņģa pārstāvētās Bostonas “Celtics” zaudējuma piektdien savā laukumā mačā ar Denveras klubu pēcspēles preses konferencē par pretinieku līderi teica Porziņģis.

Jau ziņots, ka piektdien "Celtics" ar 100:102 (32:31, 29:24, 21:26, 18:21) piekāpās līgas čempionei Denveras "Nuggets", kura pārtrauca Bostonas spēlētāju 20 savā arēnā šosezon uzvarētu spēļu sēriju, viesu līderim Jokičam sakrājot 34 punktus, 12 atlēkušās bumbas un deviņas rezultatīvas piespēles.

“Apturēt Jokiču nav viegls uzdevums. Aizsardzība koncentrējas uz viņu, taču Jokičs joprojām katrā spēlē sakrāj iespaidīgus statistikas rādītājus,” norādīja Porziņģis.

“Viņš vienkārši ir ļoti meistarīgs. Viņš nav ātrs, it kā nekas ārkārtējs, taču viņš ir īsts basketbola talants, īsts meistars,” uzsver latvietis.

Viņš stāsta, ka pret Jokiču ir jāspēlē tā, kā to “Celtics” darīja trešdien – “jāmēģina likt viņam pēc iespējas vairāk strādāt aizsardzībā, likt viņam līdz spēles beigām nogurt tik daudz, cik vien iespējams”.

“Ja viņam ļauj atpūsties aizsardzībā, tev ir problēmas laukuma otrā galā,” uzsver Porziņģis, piebilstot, ka jau iepriekš viņš ir paudis viedokli, ka Jokičs ir labākais basketbolists pasaulē.

“Turklāt viņš ir tik viltīgs. Viņš it kā tevi iemidzina un pēc tam vienkārši paslīd garām. Viņam ir tik daudz triku, viņš laukumā var izdarīt tik daudz un realizē daudzus grūtus metienus, kas tomēr nav grūti Jokičam, jo viņš tādus ir realizējis jau ilgu laiku. Tev atliek vien samierināties ar to,” saka latvietis.

Viņš pastāstīja, ka piektdien, protams, bija spēles plāns cīņai ar Jokiču, taču arī uzsvēra to, ka Jokičs ļoti labi lasa spēli, jūtot brīdi, kad kāds cits spēlētājs aizsardzībā pret viņu pieslēdzas palīgā.

“Ja ar to pārcenšas, viņš piespēlē brīvajam spēlētājam, un viņa komandas biedri zina, kur tiem jāatrodas. Viņš spēlē ļoti efektīvi un ir liels meistars,” pretinieku slavēja Porziņģis.

Porziņģis veiksmīgi sāka spēli, pirmajā ceturtdaļā gūstot 15 punktus, taču pēc tam viņu aizsardzībā sāka segt Ārons Gordons, mazinot latvieša uzbrukuma efektivitāti.

Latviešu centra spēlētājs uzteica pretinieku vienības taktiskos risinājumus un piebilda, ka gadījumā, “ja mēs ar viņiem spēlēsim “play-off” mačos, spēles būs kā šahs”.

Spēles beigās komanda izšķīrās par bumbas iespēlēšanu tās līderim Džeisonam Teitamam, kura metiens nebija precīzs.

“Mēs neuzvarējām, bet domāju, ka mēs galotni nospēlējām pareizi. Kaut arī zaudējām, tā mums bija lieliska spēle,” spēles kvalitāti uzteica Porziņģis, uzsverot, ka šī ir laba spēle analīzei pret tik spēcīgu komandu kā līgas čempione, un piebilstot, ka arī “ķelti” grib uzvarēt čempionātā.

Nākamo spēli "Celtics" aizvadīs svētdien izbraukumā ar Hjūstonas "Rockets".

"Celtics" ar 32 uzvarām 42 spēlēs ieņem pirmo vietu Austrumu konferencē un visā līgā, bet "Nuggets" ar bilanci 29-14 ir trešā Rietumos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu