Krievija papildinājusi "ārvalstu aģentu" sarakstu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Melnikov Dmitriy/Shutterstock

Krievijas Tieslietu ministrija ir papildinājusi "ārvalstu aģentu" reģistru, iekļaujot tajā arī sociologu Grigoriju Judinu. Par to ziņots departamenta mājaslapā, raksta neatkarīgais medijs "Meduza". 

Reģistrā iekļauta arī izdevuma "Vestka" dibinātāja Lola Tagajeva, aktīviste Jevgēņija Čirikova, bijušais Smoļenskas apgabala domes deputāts Vladislavs Živica, blogeris Vladislavs Oļeņiks, lekciju zāle "Dzīvais vārds" un "Ingušas neatkarības komiteja".

Tieslietu ministrija apgalvo, ka Judins piedalījies "ārvalstu aģentu" vēstījumu un materiālu veidošanā un izplatīšanā neierobežotam cilvēku lokam, kā arī iestājies pret Krievijas iebrukumu Ukrainā.

"Viņš izplatīja nepatiesu informāciju, lai radītu negatīvu priekšstatu par Krievijas Federāciju, dzīvo ārpus Krievijas Federācijas," teikts ministrijas paziņojumā.

Tieslietu ministrija Lolas Tagajevas iekļaušanu "ārvalstu aģentu" reģistrā skaidroja ar to, ka viņa iestājās pret "speciālo militāro operāciju", piedalījās "ārvalstu aģentu" ziņojumu un materiālu veidošanā, kā arī izplatīja "neuzticamu informāciju" par Krievijas varas iestāžu lēmumiem. Tieslietu ministrija arī uzsvēra, ka Tagaeva vada izdevumu "Vestk", kas iekļauts "ārvalstu aģentu" reģistrā.

Jevgeņija Čirikova, pēc ministrijas domām, piedalījās kā eksperte un respondente "ārvalstu mediju un ārvalstu aģentu sniegtajās informācijas platformās", iebilst pret "speciālo militāro operāciju", kā arī piedalās organizācijās, kuras Krievijā atzītas par "nevēlamām".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu