Anitra Tooma par taupīšanas knifiem un izdzīvošanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Pauls Zvirbulis/TVNET GRUPA

Piedzīvojusi mobingu un atlaišanu no darba, populārā žurnāliste Anitra Tooma jau gadu ir bezdarbniece. Viņa pilnībā pārvākusies uz dzīvi Rojā. Sarunā tiešsaistes žurnālā TVNET+ runājam, kā iespējams izdzīvot bezdarbniekam, uz kura izsūtītajiem CV neviens neatbild.

Šķiet, ka Anitra pratusi izdzīvot visos laikos – ne tikai ar nepārtrauktu strādāšanu, bet arī ar gudrību un taupīšanas knifiem. Leģendārs ir stāsts par to, kā viņa spēja sakrāt naudu un nopirkt dzīvokli un jaunu automašīnu – turklāt stāsts ir pilnīgi patiess.

"Nav jau tā, ka nav ko ēst un panika," saka Anitra, kad jautāju par izdzīvošanu. "Tu jau zini, kāds es esmu knauzeris – es jau visu sataupīju. Neiztērēju ne visu to naudu, ko pelnīju darbavietā, ne kompensāciju, ne bezdarbnieku pabalstu.

Un, ja es nevaru nopelnīt vairāk, tad es varu ietaupīt vairāk. Tagad mana mīļākā avīze ir "Maximas" atlaižu avīze. Pārdevējas saka: te jau daži uz atlaižu stundām nāk kā uz darbu. Es saku: es jau ar tāda pati esmu! Vienpadsmitos no rīta ir viens atlaižu laiks un ap četriem pieciem ir otrs atlaižu laiks, un tad mēs visi tur satiekamies. Te jau visi savējie."

Anitra vienmēr mācās, un šķiet, ka tieši spēja un talants mācīties ir tas, kas palīdz atrast risinājumus: "Kad iestājās kovids un manā dzīvē ienāca adāmmašīnas, es domāju: kārtīgi iemācīšos adīt ar mašīnu, jo varbūt viņa mani pabaros. Tāpat kā manu skolotāju pabaroja: viņi, ebreju ģimene no Krasnodaras, pārcēlās uz Izraēlu, un viņa neņēma līdzi kaut kādas šmotkas, traukus vai kaut ko tamlīdzīgu, viņa paņēma līdzi savu adāmmašīnu. Un tā adāmmašīna viņu tur arī izcēla, pilnīgu emigranti. Es domāju: varbūt mani arī tā adāmmašīna izcels, ej tu zini, kas dzīvē var atgadīties. Galu galā, galva ir pēdējais, ko tev nogriezīs. Tā es visu laiku mācos kaut ko jaunu, pilnveidojos."

Par to, kāpēc Anitra Tooma beidzamo gadu sauc par burvīgāko gadu savā dzīvē un to, kas notiek, kad par pustūkstoti nopērk kursus internetā, lasiet tiešsaistes žurnālā TVNET+.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu