Pasečņiks ar lielisku sniegumu nespēj glābt "Palencia" no zaudējuma

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas basketbolists Anžejs Pasečņiks
Latvijas basketbolists Anžejs Pasečņiks Foto: acb.com

Latvijas basketbolists Anžejs Pasečņiks sestdien realizēja visus metienus no spēles, guva 21 punktu un izprovocēja 11 noteikumu pārkāpumus Spānijas augstākās līgas spēlē, taču ar to nebija gana, lai viņa pārstāvētā "Palencia" komanda izcīnītu uzvaru.

"Palencia" mājās ar rezultātu 88:95 (17:17, 24:22, 25:22, 22:34) zaudēja Manrezas "Baxi" komandai ar Mārci Šteinbergu ierindā.

Iepriekšējā kārtā Pasečņiks tika atzīts par vērtīgāko spēlētāju, latvietim ar 29 punktiem aizvadot karjerā rezultatīvāko maču.

Sestdien Pasečņiks spēlēja 25 minūtes un 59 sekundes, realizēja visu deviņus divpunktu metienus un trīs no sešiem soda metieniem, izcīnīja četras atlēkušās bumbas, atdeva divas rezultatīvas piespēles, bloķēja vienu metienu, divreiz pārkāpa noteikumus, tika pie negatīva +/- rādītāja (-7) un labākā efektivitātes koeficienta abu komandu rindās (34).

Šteinbergs astoņās minūtēs un 18 sekundēs izpildīja vienu neprecīzu divpunktu metienu, vienreiz pārkāpa noteikumus un tika pie negatīva +/- rādītāja (-5).

"Palencia" komandā ražīgi spēlēja arī Keje van der Vūrsts, kurš guva 18 punktus un atdeva astoņas rezultatīvas piespēles. Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 29 punktiem bija Branku Badio.

Tikmēr brāļi Rodions un Artūrs Kuruci guva attiecīgi piecus un trīs punktus, bet viņu pārstāvētā Mursijas UCAM viesos ar rezultātu 80:91 (16:27, 28:17, 19:30, 17:17) atzina "Gran Canaria" pārākumu.

Rodions Kurucs, spēlējot 17 minūtes un 26 sekundes, grozā raidīja divus no četriem divpunktu metieniem un savu vienīgo soda metienu, netrāpīja vienīgo tālmetienu, izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, pieļāva divas kļūdas, pārtvēra vienu bumbu, četrreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja vienu pārkāpumu, tika pie negatīva +/- rādītāja (-1) un četriem efektivitātes koeficienta punktiem. Artūrs Kurucs astoņu minūšu un 45 sekunžu laikā realizēja savu vienīgo tālmetienu, divreiz pārkāpa noteikumus, tika pie labākā +/- rādītāja komandā (+6) un iekrāja vienu efektivitātes koeficienta punktu.

Viesiem 15 punktus guva Nemaņa Radovičs, bet uzvarētājiem rezultatīvākais ar 16 punktiem bija Endrū Albisī.

UCAM ar 11 uzvarām 19 spēlēs ir piektā, "Baxi" ar desmit panākumiem ieņem astoto vietu, bet "Palencia" ar bilanci 3-16 ir pēdējā 18 vienību čempionātā.

Iepriekšējā sezonā par Spānijas čempionu kļuva "Barcelona", kas finālsērijā ar 3-0 uzvarēja Madrides "Real".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu