Sporta veids bez nākotnes? Bobsleja junioru PČ piedalījies apkaunojoši mazs ekipāžu skaits

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Viesturs Lācis

Aizvadītajā nedēļas nogalē norisinājās pasaules U-23 čempionāts bobslejā, kurā piedalījās komiski mazs ekipāžu skaits.

Bobsleja Pasaules kausa sezona sākās aizvadītā gada novembrī. Jau pirmajā posmā Ķīnā uz sacensībām ieradās tikai 11 ekipāžas no kopumā sešām valstīm. Jau tad varēja rasties jautājumi par bobsleja popularitātes kritumu.

Tomēr krietni bēdīgāka aina pavērusies nesenajā jaunatnes U-23 pasaules čempionātā. Divnieku sacensībās uz starta izgāja tikai četras ekipāžas - pa vienai no Vācijas, Rumānijas, Polijas un Slovākijas.

Vēl drūmāka situācija bija četrinieku sacensībās, jo uz starta izgāja tikai Rumānijas ekipāža - Andrejs Nika, Teodors Asurdo, Aleksandru Olainiks un Raress Dinka.

Līdz ar to rumāņiem vajadzēja tikai sasniegt finišu, lai viņi kaklā varētu kārt zelta medaļas.

Bijušais Latvijas bobsleja pilots Edgars Maskalāns savā platformas X kontā skaidroja U-23 pasaules čempionāta nozīmi.

"U23 ir nodalīta kategorija, tā tika izveidota, lai tādām komandām kā Rumānija būtu iespēja piesaistīt valsts finansējumu. Laikam tur nepievērš uzmanību dalībnieku skaitam, galvenais, lai "Facebook" un "Instagram" labi izskatās. Cita lieta, ka varēja neplātīties, izskatās diskreditējoši bobslejam," rakstīja Maskalāns.

Šeit gan jāatzīmē, ka sacensībās piedalījās arī Vācijas ekipāža, kas nebūt nav uzskatāma par otršķirīgu valsti uz pasaules bobsleja kartes. Tieši otrādi - vācieši allaž, bet jo sevišķi pēdējos gados, bijuši sacensību favorīti. Līdz ar to šajās sacensībās kaut kādu vērtību saskatījuši ari pasaules bobsleja flagmaņi.

Divnieku konkurencē uzvaras laurus plūca tieši vācieši Aleksandrs Čudajs un Jērns Vencels. Viņi otrajā vietā esošo Slovākijas ekipāžu divu braucienu summā apsteidza par 1,58 sekundēm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu