Graube: patlaban karā Ukrainā realizēt operāciju plānus ir sarežģīti

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Bijušais Latvijas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Raimonds Graube.
Bijušais Latvijas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Raimonds Graube. Foto: Ieva Leiniša / LETA

Patlaban karā Ukrainā notiek spēku uzkrāšana uz ziemas fona, kurā realizēt operāciju plānus ir pagrūti, atzina bijušais Latvijas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Raimonds Graube.

Kara turpmākajā virzībā daudz ko noteiks klimatiskie apstākļi, bet patlaban vērojama spēku uzkrāšana abām pusēm uz ziemas fona, kurā realizēt plānus pagrūti. Vienlaikus vērojamas maldināšanas operācijas, jo, piemēram, Krievija bravūrīgi ziņo par militārās rūpniecības palielināšanos un mobilizācijas gaitu, kas tomēr nereti neatbilst patiesībai.

Vienlaikus Graube uzskata, ka līdz ziemas beigām īpaši no Krievijas puses sekos ofensīvas darbības. Autoritārie režīmi ir "apsēsti ar datumiem" un, tuvojoties martā paredzētajām Krievijas prezidenta vēlēšanā, nav izslēgta Putina režīma prasība pēc lokāliem panākumiem.

"Patlaban izskatās, ka Ukraina pieņēmusi pareizu lēmumu un veido stratēģisko aizsardzību, un es ceru, ka tā būs aktīva aizsardzība ar pretuzbrukumu iespējām, ja Rietumi nodrošinās nepieciešamo bruņojumu," uzsvēra Graube.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu