"Pasažieru vilciens" komentē vilcienu kustības traucējumus Aizkraukles līnijā (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā pienāk "Škoda Group" uzņēmuma "Škoda Vagonka" ražotā elektrovilciena pirmais sastāvs.
Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā pienāk "Škoda Group" uzņēmuma "Škoda Vagonka" ražotā elektrovilciena pirmais sastāvs. Foto: Zane Bitere/LETA

Posmā Rīga – Aizkraukle sasalstoša lietus un stipra vēja dēļ rodas apledojums gan "Škoda Vagonka" elektrovilcienu strāvas noņēmējam, gan VAS "Latvijas dzelzceļš" strāvas kontakttīklam. Šo iemeslu dēļ vilcienu kustība Aizkraukles dzelzceļa līnijā bija traucēta, informē "Pasažieru vilciens".

Tas ietekmē arī kopējo vilcienu kustību, jo virkne reisu ir savienoti ar reisiem citās dzelzceļa līnijās.

Aizkavēšanās rada nepieciešamību uzgaidīt pretim braucošos vilcienus viensliežu posmos, kā arī gaidīt atļaujošā signāla iedegšanos dzelzceļa luksoforos.

Šobrīd AS "Pasažieru vilciens" atbildīgie nodrošina risinājumus pasažieru ātrākai nogādāšanai paredzētajā galamērķī.

Ar palīgvilcienu jau ir atbrīvots "Škoda Vagonka" elektrovilciena aizņemtais ceļš Aizkraukles dzelzceļa līnijā. Arī dīzeļvilciena ar bojāto dzinēju aizņemtais ceļš Rīgā ir atbrīvots un vilcienu kustība tajā ir atjaunota.

Laikapstākļu dēļ pilnībā atteikties no "Škoda Vagonka" elektrovilcienu izmantošanas nav iespējams, jo atgriezt vecos vilcienus līnijās šobrīd nav efektīvi un ekonomiski pamatoti. Daļai no tiem ir beidzies ekspluatācijas termiņš un investīcijas tā pagarināšanā ir nesamērīgas.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu