Trīs Latvijas augstskolas radījušas emociju regulēšanas lietotni "Emori"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mobilais telefons. Ilustratīvs attēls
Mobilais telefons. Ilustratīvs attēls Foto: Shutterstock

Sadarbojoties trīs augstskolām - Ventspils Augstskolai, Rīgas Stradiņa universitātei un Latvijas Mākslas akadēmijai - radītā emociju regulēšanas lietotne "Emori", kas pagājušā gada nogalē ieguva prestižo "Red Dot Design Award", informēja Ventspils Augstskolas sabiedrisko attiecību speciāliste Rota Rulle.

Izmantojot šo lietotni, tika veikts pilotpētījums, kurā piedalījās aptuveni 70 cilvēku, kas mēnesi izmantoja šo emociju dienasgrāmatu. Pētījumā tika mērītas viņu emociju regulācijas prasmes pirms un pēc "Emori" lietošanas. Rezultātā emociju regulācijas prasmes tiem, kuri lietoja aplikāciju, bija paaugstinājušās, savukārt, kontroles grupai, kura nedarīja neko, šīs prasmes nebija mainījušās.

"Emori" lietotne palīdz spēt emocijas ne tikai apzināties un atpazīt, bet arī nosaukt tās vārdā. Lietotnē ir iestrādāta emociju dienasgrāmata, kas palīdz cilvēkam nonākt pie īstās emocijas.

Kā skaidro Rulle, bieži vien cilvēki izmanto vispārinātas emocijas, piemēram, "jūtos slikti", bet nedefinē, ko ietver šis vārds "slikti".

Lietotnes mērķis ir palīdzēt atrast īstos vārdus un fiksēt šīs emocijas, lai pēc noteikta laika perioda būtu augstāka emociju regulācijas prasme, izpratne par savām sajūtām, spēja pieņemt emocijas un tikt ar tām galā, tādejādi uzlabojot savu veselību un labbūtību.

Tiek plānots, ka darbs pie "Emori" lietotnes izstrādes turpināsies jau otrajā posmā, kur tiks pievienota papildus funkcionalitāte, piemēram, piedāvājot dažādus uzdevumus - gan mākslā balstītus, gan audio un citus.

"Emori" lietotnes izstrādē piedalījās Ventspils Augstskolas pārstāvji, strādājot pie programmatūras izstrādes un testēšanas, Latvijas Mākslas akadēmijas pārstāvji izstrādāja vizuālo identitāti, bet Rīgas Stradiņa universitāte veidoja lietotnes saturu un veica pilotpētījumus.

"Red Dot Design Award" ir viens no lielākajiem dizaina konkursiem pasaulē, kurā ik gadu tiek saņemti aptuveni 20 000 pieteikumu. Konkurss notiek kopš 1955.gada un to organizē "Design Centre Rhine-North Westphalia", viena no vecākajām un slavenākajām dizaina institūcijām Eiropā. "Red Dot" norāda uz izcilu kvalitāti visā pasaulē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu