VIDEO 16 gadus vecu skrundenieci neizlaiž no vilciena. Pusaudze spiesta izkāpt 30 kilometrus tālāk (23)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Kadrs no "Bez tabu" video

Kāda skolniece ar vilcienu devusies no Skrundas uz Dobeli, taču vajadzīgajā stacijā vilciena durvis nav atvērušās un nepilngadīgā meitene spiesta aizbraukt līdz Jelgavai, ziņo TV3 raidījums "Bez tabu".

Skolnieces māte raidījumam ar asarām acīs stāsta par notikušo.

Janvāra svētdienā Anitas nepilngadīgā meita ar vilcienu Liepāja-Rīga devās no mājvietas Skrundā uz izglītības iestādes kopmītnēm Dobelē.

Dīzeļvilciens piestāja Dobeles stacijā, pusaudze bija gatava kāpt ārā, taču konkrētā vagona durvis neatvērās. 

"Dobelē viņa nevarēja izkāpt, jo vilcienam durvis bija aizsalušas!

Viņa skrēja pie konduktores un teica, lai apstādina [vilcienu], ies pa citām durvīm. Viņa [konduktore] norādīja, ka nevar to izdarīt," stāsta skolnieces māte.

Pusaudze nepaguva tikt līdz citai tuvākajai izejai, kad vilciens jau iekustējās ceļā uz nākamo pieturu – Jelgavā. Nākamā stacija atradās vairāk nekā 30 kilometru attālumā no Dobeles kopmītnēm.

Pēc tam jau skolnieces tēvs telefoniski centās noskaidrot notikušo.

"Vīrs zvanīja konduktorei, bet es vilcienu dienestam ["Pasažieru vilcienam"]. [Viņi] teica, ka nevar palīdzēt! Es viņiem saku: "Un ko man tagad darīt?" Ir nakts! Melna tumsa! (..) Viņu izlaida nākamajā pieturā – Jelgavā," turpina māte.

Anita neizpratnē, kāpēc vilciena vadītājs nevarēja apstāties kaut vai 500 - 1000 metru tālāk un izlaist viņas meitu, lai viņa varētu vakarā tikt uz kopmītnēm. Kā viens no  risinājumiem viņai tika piedāvāts izsaukt taksometru. "Bet kas par to maksās?" vaicā māte.

"Pasažieru vilciena" (PV) pārstāvji raidījumam "Bez tabu" norāda, ka tieši taksometra izsaukšana ir viens no rīcības scenārijiem un šajā gadījumā PV segtu izmaksas.

Nepilngadīgo meiteni no nepatīkamās situācijas izglāba kāds radinieks, kurš no Dobeles atbrauca viņai pakaļ un nogādāja līdz kopmītnēm.

"Ja mēs ar vīru nebūtu zvanījuši un meita nebūtu zvanījusi mums, ka tāda situācija gadījusies – kas tad notiktu ar manu bērnu? Tas nav normāli. Ja kaut kas būtu noticis – kas tad atbildētu?" vaicā māte.

Plašāk "Bez tabu" sižetā:

Komentāri (23)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu