Ēdiena kuponi un maza alga - atklātas Nurmagomedova un UFC līguma detaļas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Habibs Nurmagomedovs
Habibs Nurmagomedovs Foto: AFP / Scanpix

Slavenā UFC "antitresta" tiesvedības procesa rezultātā plašākai publikai atklāti vairāku ļoti slavenu cīkstoņu līgumi un to detaļas. 2013. gadā parakstītais UFC un Nurmagomedova līgums bijis visai pieticīgs, vēsta "Bloody Elbow".

"Antitresta" tiesvedības procesa rezultātā klajā nākuši daudzu lielāko UFC zvaigžņu algu apjomi laika periodā no 2010. līdz 2017. gadam. Toties tagad, tiesvedības procesam ejot uz priekšu, līdz plašākai publikai nonākušas arī cīkstoņu līgumu detaļas.

Publiski pieejams kļuvis līgums, kuru bijušais UFC vieglā svara čempions Habibs Nurmagomedovs parakstījis 2013. gadā.

Tobrīd dagestānietis UFC bija aizvadījis vien piecas cīņas, un viņa karjeras kopējā bilance bija 21-0. Tiesa, minētais Nurmagomedova līgums vairāk bija pielīdzināms debitanta kontraktam.

"Bloody Elbow" ziņo, ka Nurmagomedovs 2013. gadā parakstu licis uz dokumenta, kas paredzēja, ka viņš par ierašanos uz cīņu saņems 21 tūkstoti ASV dolāru, bet uzvara cīņā nozīmēja vēl 21 tūkstoti. 

Līgums paredzēja, ka uzvara viņa nākamās cīņas atalgojumu un uzvaras bonusu palielinās par 3000. Respektīvi - uzvara nākamajā cīņā pēc pirmās Nurmagomedovam atnestu kopumā 48 tūkstošus ASV dolāru.

Konkrētajā līgumā bija atrunāti arī apstākļi, kurus UFC Nurmagomedovam nodrošina. Arī tie, līdzīgi kā atalgojums, atgādina debitanta līgumu.

  • Lidojums abos virzienos ekonomijas klasē divām personām - cīkstonim un vienam treneru korpusa pārstāvim. 
  • Viena hoteļa vai moteļa istaba.
  • Ja Nurmagomedovs konkrētā līguma termiņa ietvaros cīnītos par čempiona titulu, tad cīkstonim un viņa komandai tiktu nodrošināta vēl viena istabiņa un biļete ekonomijas klasē.
  • 50 ASV dolāru dienas nauda ēšanai vai trīs ēdienreižu kuponi.
  • Divas biļetes uz cīņu šovu, kurā cīkstonis piedalās.

Protams, šis līgums tika noslēgts pirms Nurmagomedova cīņas pret Konoru Makgregoru, kurā viņš sasniedza īstenu zvaigznes statusu. Tajā pašā laikā Dagestānas cīkstonis tik un tā bija neuzvarēts cīkstonis ar visai ievērojamu bilanci.

Savu karjeru Nurmagomedovs noslēdza 2020. gadā, kad viņš uzveica Džastinu Geidži. Cīkstoņa gaitām viņš punktu lika ar bilanci 29-0.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu