VIDEO Nelikumīgās staltbriežu medības Saldus pusē: šāvējam noteikts maksimālais sods (12)

Papildināts ar policijas komentāru
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Pērnā gada 9. decembrī Saldus novadā notika nelikumīgas staltbriežu medības, kas izraisīja plašu sabiedrības sašutumu. Valsts meža dienests (VMD), izskatot medību atbilstību Medību likuma un Medību noteikumu prasībām, piemērojis sodu medību vadītājam, šāvējam un dzinējiem, informēja dienestā. 

Atbilstoši konstatētajiem medības reglamentējošo normatīvo aktu pārkāpumiem pie administratīvās atbildības par medību vadītājam noteikto pienākumu nepildīšanu tika saukts dzinējmedību vadītājs.

Vadītājam piemērots Medību likumā noteiktais maksimālais sods par šādu pārkāpumu – naudas sods 250 euro apmērā, atņemot tiesības vadīt medības uz diviem gadiem.

Video: Nelikumīgās medības Saldus pusē (video redzami nepatīkami skati!)

Trim personām, kuras šajās dzinējmedībās bija reģistrētas kā dzinēji un pārkāpuma brīdī atradās videomateriālā fiksētajā automašīnā, piemērots naudas sods par medību drošības pārkāpumu 150 euro apmērā katrai.

Savukārt medību dalībniekam, kurš šāva no braucošās automašīnas pa staltbriežiem, piemērots Medību likumā noteiktais maksimālais sods par medību drošības noteikumu pārkāpumiem – naudas sods 250 euro apmērā, nosakot medību tiesību izmantošanas aizliegumu uz vienu gadu.

Administratīvo pārkāpumu lietās pieņemtie lēmumi ir stājušies spēkā. Lietu par nelikumīgajām staltbriežu medībām kriminālprocesa ietvaros izskata Valsts policija (VP). 

Valsts policija turpina izmeklēšanu uzsāktajā kriminālprocesā, līdz šim ir nopratinātas vairākas personas un tiek vērtēta šo personu atbildība, norāda VP. 

Valsts meža dienests ir valsts pārvaldes iestāde, kas uzrauga meža apsaimniekošanu, medību un dabas aizsardzības reglamentējošo normatīvo aktu ievērošanu, kā arī īsteno meža uguns apsardzību. Dienests uztur Meža valsts reģistru, kur tiek apkopota informāciju par mežu, tajā notiekošo saimniecisko darbību, medībām un medījamiem dzīvniekiem. Valsts meža dienesta misija ir rūpēties par atbildīgu meža apsaimniekošanu un saglabāšanu nākamajām paaudzēm.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu