Vācijā pasažieru vilcienu vadītāji sāk sešu dienu streiku

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Vācijā pasažieru vilcienu vadītāji trešdien, 24. janvārī, sāk sešu dienu streiku, jo nespēj vienoties par darba samaksu ar valsts dzelzceļa uzņēmumu "Deutsche Bahn", paziņojusi arodbiedrība GDL.

Streiks sāksies trešdien plkst. 2 (3 pēc Latvijas laika) un turpināsies līdz pirmdienas plkst. 18 (19 pēc Latvijas laika).

"Deutsche Bahn" paziņoja, ka streika laikā tālsatiksmes vilcieni un vietējie "S-Bahn" vilcini kursēs pēc krietni ierobežota grafika, un brīdināja, ka satiksme būs ievērojami traucēta visā valstī.

Dzelzceļa uzņēmums norādīja, ka tiks izmantoti garāki vilcieni ar lielāku vietu skaitu, lai pārvadātu pēc iespējas vairāk pasažieru. Uzņēmums arī paziņoja, ka pasažieri varēs izmantot biļetes, kas nopirktas uz streika laiku, citās dienās.

Piektdien "Deutsche Bahn" iesniedza jaunu algu piedāvājumu, kas paredz 4,8% darba samaksas pieaugumu šogad augustā un vēl 5% palielinājumu 2025.gada aprīlī.

Tomēr arodbiedrība paziņoja, ka šis piedāvājums to neapmierina.

Šis būs jau ceturtais streiks pašreizējā strīdā par algām. Pagājušā gada beigās lielu daļu pasažieru pārvadājumu Vācijā paralizēja divi streiki, bet vēl viens trīs dienu streiks notika šomēnes.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu