Girgensons iedzīvojies savainojumā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Zemgus Girgensons
Zemgus Girgensons Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas uzbrucējs Zemgus Girgensons trešdien, 25. janvārī, guva savainojumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē, kurā viņa pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda izcīnīja uzvaru, savukārt Teodors Bļugers kopā ar Vankūveras "Canucks" piedzīvoja zaudējumu.

"Sabres" viesos ar rezultātu 5:3 (1:3, 2:0, 2:0) guva virsroku pār Losandželosas "Kings".

Pēc mača "Sabres" galvenais treneris Dons Granato teica, ka vairāk par Girgensona savainojumu būs zināms pēc ceturtdien gaidāmajām pārbaudēm.

Girgensons šajā mačā paguva nospēlēt 61 sekundi un izpildīt vienu spēka paņēmienu. Ķermeņa augšdaļas savainojuma dēļ viņam mačs noslēdzās jau pirmajā periodā.

Pēc nospēlētām desmit minūtē rezultāts bija jau 3:1 "Kings" labā, mājiniekiem vārtus gūstot Anžem Kopitaram, Adrianam Kempem un Pjēram Likam Dibuā, bet viesiem - Jonam Jāsonam Peterkam. Nākamajos divos periodos katrā ar 2:0 pārāki bija "Sabres" hokejisti, kuru rindās ar precīziem metieniem izcēlās vēlreiz Peterka, Džeks Kvins, Alekss Taks un Dilans Kozenss.

Peterkam un Kvinam šajā mačā bija pa trīs rezultativitātes punktiem.

Girgensons šajā sezonā 31 mačā guvis četrus vārtus un iekrājis negatīvu lietderības koeficientu -2.

"Sabres" ar 46 punktiem 48 spēlēs ieņem 13.vietu Austrumu konferencē, kamēr "Kings" ar 53 punktiem 45 dueļos ir septītā Rietumos. Sestdien Bufalo hokejisti viesosies pie Sanhosē "Sharks".

Savukārt "Canucks" mājās ar 3:4 (0:2, 0:0, 3:1, 0:1) papildlaikā piekāpās Sentluisas "Blues" komandai, kas izcīnīja trešo uzvaru pēc kārtas.

Džeka Neiborsa un Pāvela Bučņeviča gūtie vārti deva "Blues" komandai vadību ar 2:0, bet trešā perioda pirmās minūtes noslēgumā Piuss Zuters panāca 1:2. Pēc 41 sekundes Aleksejs Toropčenko atjaunoja divu vārtu pārsvaru, taču Zuters guva vēl divus vārtus, pēdējos no tiem 52 sekundes pirms pamatlaika beigām.

Cīņa turpinājās papildlaikā, kura otrajā minūtē Breidens Šens izrāva "Blues" komandai uzvaru.

"Canucks" hokejistiem Brokam Beseram un Kvinam Hjūzam šajā cīņā bija pa divām rezultatīvām piespēlēm.

Bļugers šajā cīņā uz ledus bija 15 minūtes un sešas sekundes, vienreiz meta pa vārtiem, atņēma vienu ripu, bloķēja vienu metienu, uzvarēja sešos no desmit iemetieniem un tika pie neitrāla lietderības koeficienta. Šosezon Bļugers 34 cīņās guvis piecus vārtus, atdevis 16 rezultatīvas piespēles un iekrājis pozitīvu lietderības koeficientu +10.

"Canucks" ar 69 punktiem 48 dueļos ir Rietumu konferences līdere, bet "Blues" ar 50 punktiem 46 mačos atrodas devītajā pozīcijā. Nākamajā spēlē "Canucks" sestdien mājās uzņems vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvēto Kolumbusas "Blue Jackets".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu