Laikraksts: Londona piedāvā Berlīnei izeju no strupceļā nonākušajām debatēm par "Taurus" piegādēm (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Taurus".
"Taurus". Foto: Andrea Bienert/Bundeswehr/dpa/picture alliance

Lielbritānija piedāvājusi Vācijai izeju no strupceļā nonākušajām debatēm par spārnoto raķešu "Taurus" piegādēm Ukrainai un rosina Berlīnei šīs raķetes eksportēt uz Lielbritāniju, kas tad savukārt piegādātu raķetes "Storm Shadow" Ukrainai, vēsta vācu laikraksts "Handelsblatt", atsaucoties uz diplomātiem un valdības avotiem.

Priekšlikums izteikts pirms dažām nedēļām, teikuši laikraksta sarunbiedri.

Vācijas kanclers Olafs Šolcs noraidījis "Taurus" piegādes Kijivai, kaut arī vairāki valdošās koalīcijas politiķi mudinājuši to darīt.

Pagājušajā nedēļā opozīcijas kristīgajiem demokrātiem neizdevās Bundestāgā nodrošināt atbalstu rezolūcijai, kurā mudināts piegādāt "Taurus" Ukrainai.

"Ja ar to tiks palīdzēts Ukrainai, tad tā, nenoliedzami, ir opcija starptautiskās sadarbības ietvaros," sarunā ar "Handelsblatt" britu piedāvājumu komentēja Vācijas sociāldemokrātu aizsardzības eksperts Andreass Švarcs.

Savukārt Bundestāga Aizsardzības komitejas priekšsēdētāja Marī Agnese Štraka-Cimmermane skeptiski izteicās par Londonas piedāvājumu.

"Šajā gadījumā Bundesvērs zaudēs raķetes "Taurus", bet arī Ukrainai to nebūs. "Storm Shadow" nav līdzvērtīgs aizstājējs "Taurus"," norādīja brīvo demokrātu deputāte.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu