Juglā aizturēts ar telefonkrāpšanām saistīts "naudas mūlis" ar vairāk nekā 10 000 eiro skaidrā naudā (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Telefonkrāpšana.
Telefonkrāpšana. Foto: Carles Mateo Aguila/Shutterstock

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Ziemeļu pārvaldes likumsargi, reaģējot uz saņemtu iesniegumu par 25 000 eiro izkrāpšanu, janvāra vidū Rīgā, Juglas mikrorajonā, aizturēja izkrāptās naudas kurjeru jeb tā dēvēto "naudas mūli". Jāpiemin, ka pie aizturētā policija konstatēja daudz bankas karšu uz trešo personu vārdiem un vairāk nekā 10 000 eiro skaidras naudas. Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess, un aizturētajam vīrietim piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums, ziņo Valsts policija.

Šā gada 13. janvārī Valsts policijas Rīgas Ziemeļu pārvaldē tika uzsākts kriminālprocess par krāpšanu. Cietusī sieviete ziņoja, ka sākotnēji viņai bija zvanījis vīrietis, kas uzdevies par bankas drošības dienesta vadītāju un apgalvojis, ka viņas kontā kāds ir veicis krāpnieciskas darbības. Pēc brīža sievietei zvanījusi cita persona, melojot, ka ir Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks. Svešinieks pieprasījis atklāt bankas konta datus, lai it kā palīdzētu novērst nelikumīgās darbības viņas bankas kontā.

Sieviete, noticot krāpniekiem, sniegusi visu prasīto informāciju, kā arī ļāvusi viņas mobilajā ierīcē uzinstalēt programmatūru "AnyDesk", ar kuras palīdzību noziedznieki bija pieslēgušies viņas telefonam un bankas kontam.

Apgalvojot, ka tādējādi esot iespējams novērst it kā pret viņu veikto noziegumu, krāpnieki aicinājuši viņu klātienē satikties ar kurjeru un atdot viņam skaidru naudu. Kopumā sievietei izkrāpti 25 000 eiro.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Ziemeļu pārvaldē tika uzsākts kriminālprocess par krāpšanu. Un veicot izmeklēšanas darbības, šā gada 15. janvārī policisti aizturēja tā saucamo kurjeru jeb naudas mūli, kas saistīts ar šo krāpšanu.

Aizturētais ir Polijas valstspiederīgais, un viņu pārmeklējot, policija konstatēja lērumu bankas karšu, kas pieder trešajām personām. Jāpiemin, ka vairāki minēto bankas karšu īpašnieki ir jau vērsušies policijā kā krāpšanās cietušie. Tāpat pie aizturētā vīrieša tika konstatēts un atsavināts vairāk nekā 10 000 eiro skaidras naudas.

Valsts policija šobrīd turpina izmeklēšanu, lai noskaidrotu arī citas personas, kas saistītas ar šo noziegumu.

17. janvārī tiesa aizturētajam vīrietim piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Jāpiemin, ka Valsts policija regulāri aiztur "naudas mūļus" jeb personas, kas par samaksu ir piekritušas savus banka kontus izmantot svešu finanšu līdzekļu saņemšanai, izņemšanai vai pārskaitīšanai, kā arī to saņemšanai skaidrā naudā.

Valsts policija stingri brīdina neuzticēties šādiem piedāvājumiem, jo par to ir paredzēta kriminālatbildība par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu vai līdzdalību krāpšanā.

Tāpat Valsts policija atkārtoti atgādina, ka ne policijas, ne banku, ne citu iestāžu darbinieki nekad nezvanīs, lai noskaidrotu bankas kontu datus, kā arī neprasīs Jūsu datoros un mobilajās ierīcēs uzinstalēt dažādas programmatūras, kas paredzētas, lai attālināti pieslēgtos datoram.

Saņemot tamlīdzīgus zvanus, ieteicams telefonsarunu pārtraukt! Aicinām pārrunāt arī ar saviem tuviniekiem, īpaši gados vecākiem cilvēkiem, cik būtiski sargāt un nevienam neuzticēt banku kontu datus un citu sensitīvu informāciju!

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu