"Kā mēs varam justies droši?" Stacionārā "Gaiļezers" agresīvs pacients uzbrucis palātas biedram

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jaunuzbūvētā virszemes pāreja Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā, kas savieno stacionārus "Latvijas Onkoloģijas centrs" un "Gaiļezers".
Jaunuzbūvētā virszemes pāreja Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā, kas savieno stacionārus "Latvijas Onkoloģijas centrs" un "Gaiļezers". Foto: Edijs Pālens/LETA

Mikroblogošanas vietnē "X" kāda lietotāja paudusi sašutumu par neseniem notikumiem stacionārā "Gaiļezers". Elīna Feldberga vēsta, ka viņas tēvam, kurš ir 1. grupas invalīds, nakts laikā uzbrucis viņa palātas biedrs, kurš jau iepriekš bijis agresīvs pret slimnīcas personālu.

Pēc cietušā meitas apgalvojumiem, incidents noticis naktī uz 22. janvāri aptuveni stundu vai divas pēc pusnakts. Vīrietis esot pamodies no sitieniem pa galvu.

"Diemžēl palātā atradās tika uzbrucējs un mans tēvs," raksta Elīna. Uzbrucējs ilgstoši esot lietojis alkoholu un jau iepriekš izrādījis agresiju pret personālu, tādēļ ticis piesiets pie gultas, bet no ierobežojošajiem līdzekļiem ticis vaļā saviem spēkiem.

Apstākļus īpaši satraucošus padara fakts, ka Elīnas tēvs slimnīca tika nogādāts pēc galvas smadzeņu operācijas uz staru terapiju.

Vīrietim jau bija veikta trešā operācija un tās dēļ cietušajam bijušas grūtības saprast apkārt notiekošo.

Agresīvais palātas biedrs diemžēl sitienus raidīja tieši pa operēto galvas pusi, tādējādi nopietni apdraudot vīrieti.

"Pēc uzbrukuma pacients aizbēga no slimnīcas. Personāls par situāciju uzzināja tikai no rīta," stāsta Elīna.

Cietušā pacienta meita ir sašutusi par notikušo un uztraucas par tēva drošību. 

"Ja ģimene nevar būt slimnīcā visu laiku blakus. Kā mēs varam justies droši?"

"Apollo.lv" sazinājās ar cietušā meitu, lai uzzinātu vairāk par notikušo. Saruna jau drīzumā lasāma tiešsaistes žurnālā TVNET+.

Vērsāmies arī pie Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīcas stacionāra "Gaiļezers" pārstāvjiem, lai uzzinātu vairāk par incidenta apstākļiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu