Kurzemes upēs cēlies ūdens līmenis. Vietām pat par trim metriem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vimbas Ventas rumbā.
Vimbas Ventas rumbā. Foto: Dace Spalviņa/www.dacesfoto.lv

Kurzemes dienvidrietumu upē Bārtā, kā arī Ventā pie Kuldīgas ūdens līmenis šajā nedēļā cēlies par aptuveni trim metriem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Ventā intensīvi iet ledus, vietām iespējami ledus sastrēgumi un plašāku teritoriju applūšana, tādēļ Ventas krastos posmā no Skrundas līdz Piltenei - tai skaitā Kuldīgā - hidrologi izsludinājuši oranžo brīdinājumu.

Kuldīgas novērojumu stacijā ūdens līmenis kāpis par aptuveni trim metriem, citviet Ventā - par vienu līdz divarpus metriem. Ūdens līmenis pie Kuldīgas ir trīs metrus zemāks par absolūto rekordu un metru zem 2010.gada pavasara palu maksimuma.

Bārtā pie Dūkupjiem ūdens līmenis kopš nedēļas sākuma kāpis par trim metriem, pie Lietuvas pilsētas Skodas - par 3,7 metriem. Maksimālais līmenis pie Dūkupjiem ceturtdienas rītā bija 4,25 metri jeb aptuveni 80 centimetri zem 2010.gada palu rekorda.

Vairākās citās Kurzemes un Zemgales upēs ūdens līmenis paaugstinājies par vairāk nekā metru. Valsts lielākajā daļā spēkā dzeltenās pakāpes brīdinājums par augstu ūdens līmeni upēs.

Valsts austrumu daļā ūdens līmenis upēs pārsvarā nav strauji kāpis, Daugavā tas ir stabils.

Tuvākajās dienās Latvijā būs maz nokrišņu un gaisa temperatūra noslīdēs nedaudz zem nulles, prognozē sinoptiķi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu