Brīdina par apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem uz mežu autoceļiem. Vairākus posmus klāj ledus un ūdens

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Applūdušie ceļi 2023. gada janvārī.
Applūdušie ceļi 2023. gada janvārī. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Mainīgo laika apstākļu dēļ visā Latvijas teritorijā uz mežu autoceļiem ir apgrūtināti braukšanas apstākļi, liecina AS "Latvijas valsts meži" (LVM) publicētā informācija.

LVM aicina autovadītājus, braucot pa mežu autoceļiem, ievērot īpašu piesardzību. Vairākos autoceļu posmos automašīnu iebrauktās pēdas klāj ledus un ūdens.

"Šobrīd visos LVM reģionos uz meža autoceļiem situācija ir līdzīga - braukšanas apstākļi ir īpaši apgrūtināti. Braukšanas apstākļu uzlabošanai parasti izmanto ceļu kaisīšanu vai rievošanu, bet pašlaik, kad sniegs strauji kūst un līst lietus, šie darbi ir neefektīvi," norāda Buņķis.

Vienlaikus LVM atzīmē, ka apledojuma, pārmitrinātā ceļa seguma un šķīdoņa dēļ kokvedēju vadītāji drošākai braukšanai pa mežu autoceļiem izmanto sniega ķēdes, kas palīdz braukt pa sasalušu ledu vai piebraukta sniega kārtu.

"Braukšanas apstākļi ļoti būtiski ietekmē arī kokvedēja braukšanas ātrumu, kā rezultātā kopējais piegādātais dienas apjoms šajās dienās ir krietni mazāks, jo drošība ir pirmajā vietā un kokvedēji brauc uzmanīgāk," norāda LVM Koksnes produktu ražošanas un piegādes daļas piegāžu vadītājs Ivars Korsaks.

Uzņēmumā piebilst, ka LVM veidotais mežu ceļu tīkls nodrošina to, ka arī mainīgos laika apstākļos ir krautuves, kurām var piekļūt kokvedēju vadītāji, nodrošinot piegādes klientiem, tādēļ piegāžu apmēru izpildes šobrīd nav apdraudētas.

Jau ziņots, 2022.gadā LVM apgrozījums bija 566,612 miljoni eiro, kas ir par 39,8% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga 2,2 reizes un bija 242,193 miljoni eiro.

LVM apsaimnieko valstij piederošās meža zemes. LVM vienīgais īpašnieks ir valsts, bet akciju turētāja ir Zemkopības ministrija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu