"Cilvēks sākas no līdzjūtības." Aktrises Olgas Dreģes vēlējums Latvijas sabiedrībai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Sintija Zandersone/LETA

Vienmēr možā un dzīvespriecīgā Dailes teātra aktrise Olga Dreģe, viesojoties "Radio SWH" raidījumā "Ar dziesmu par dzīvi", dalās savās pārdomās, ko vēlētu Latvijas sabiedrībai. "Es varētu novēlēt skatītājiem ar tādu iecietību vairāk, ar tādu līdzjutību, jo cilvēks jau faktiski sākas no līdzjūtības," teic Dreģe.

Taujāta par to, uz ko mums kā valstij vajadzētu virzīties, aktrise stāsta: "Mēs jau nezinām, kādas būs vēlēšanas Amerikā (Amerikas Savienotās Valstīs – aut.), kādu iespaidu atstās uz tādām mazām valstiņām, uz mazām nācijām, jo mēs šodien esam atkarīgi no tiem lielajiem notikumiem – bezgalīgi. Man patīk, kā mūsu prezidents, kā viņš izsakās, ka mums ir jābūt bez panikas, bet, apzinoties, gataviem (uz – aut.) visu to iespējamību, kas mums var draudēt nejauši."

Viņa turpina: "Arī mani vecāki piedzīvoja divus karus, arī es esmu piedzīvojusi kara laiku, bēgļa gaitas, kad nodega visa iedzīve un tā tālāk, bet es esmu laimīga par savu paaudzi, ka mēs esam dzīvojuši tik dažādos laikos, un es varētu novēlēt skatītājiem ar tādu iecietību vairāk, ar tādu līdzjutību, jo cilvēks jau sākas no līdzjūtības faktiski." Kā piemēru Dreģe min ziedotājus, cik daudzi cilvēki ziedo dažādiem mērķiem.

"Tas nozīmē, ka ir mūsos šis labais pamats, – viņš ir kaut kur tikai paklīdis, nomaldījies un izsējies, bet mūsu tautā ir šī ētiskā vērtība, kas ir tautasdziesmās, kas ir mūsu tradīcijās, kas ir pamatu pamats," uzskata aktrise, "vajag visiem sanākt kopā. Tāpēc es esmu ļoti pateicīga par sportistu pulcēšanos pie Brīvības pieminekļa, par Dziesmu svētku gājienu, kas deva tik daudz iedvesmas."

Pilnu raidījuma ierakstu vari noklausīties šeit!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu