Vītola izcīna bronzu pasaules čempionātā kamaniņu sportā sprinta sacensībās

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kamaniņbraucēja Elīna Ieva Vītola.
Kamaniņbraucēja Elīna Ieva Vītola. Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas sportiste Elīna Ieva Vītola piektdien Altenbergā pasaules čempionātā kamaniņu sportā izcīnīja trešo vietu sprinta sacensībās, Kendija Aparjode ieņēma piekto vietu, Frančeska Bona ierindojās 26. vietā, bet Sigita Bērziņa piedzīvoja kritienu kvalifikācijā.

Vītola finālsacensībās trasi veica 37,813 sekundēs, sasniedzot trešo labāko rezultātu.

Uzvarēja vāciete Jūlija Taubica, kura trasi veica 37,702 sekundēs. Viņa par 0,072 sekundēm apsteidza šveicieti Natalī Māgu un par 0,111 sekundēm - Vītolu.

Ceturto vietu ieņēma amerikāniete Ešlija Fārkersone (+0,131), piektā bija Aparjode, kura trases vidusdaļā iestūrēja apmalē un uzvarētājai piekāpās 0,152 sekundes, bet sestā - itāliete Sandra Robačere (+0,170).

Tikai devītā finišēja viena no favorītiem austriete Madeleine Egle, bet 13.vietu ieņēma vāciete Anna Berreitere.

Sacensības sākās ar sprinta kvalifikācijas mačiem, labākajām 15 kvalificējoties pamatsacensībām.

Pirmā kvalifikācijā bija austriete Liza Šulte, finišējot 37,502 sekundēs un apsteidzot vācieti Jūliju Taubicu (+0,041), bet trešā bija Aparjode, kura Šultei zaudēja 0,076 sekundes.

11.vietu ieņēma Vītola (+0,346), bet pamatsacensībām nekvalificējās Frančeska Bona (+1,346), kura sasniedza 26.vietu 34 sportistu konkurencē, bet Sigita Bērziņa piedzīvoja kritienu.

Vienīgajās šīs sezonas sprinta sacensībās Pasaules kausa posmā Leikplesidā septītā finišēja Aparjode, bet 12. - Vītola, bet 13. - Bērziņa.

Jau ziņots, ka piektdien Latvijas divnieks Mārtiņš Bots/Roberts Plūme kļuva par čempioniem sprinta sacensībās, astoto vietu ieņēma Raimonds Baltgalvis/Vitālijs Jegorovs, desmito vietu - Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts.

Pasaules čempionāta sacensības tiešraidē translējot televīzijas kanālam TV6, pasaules čempionātā sprintā plkst.15.45 startēs vīrieši vieninieku sacensībās un plkst.16.40 - sievietes divniekos.

Sestdien trasē dosies vīriešu un sieviešu ekipāžas, kā arī vīriešu vieninieki, bet svētdien - sieviešu vieninieki, kā arī tiks aizvadīta komandu stafete.

52.pasaules čempionāts Altenbergā norisinās trešo reizi. Pirmo reizi tas notika 1996.gadā, bet otro - 2012.gadā.

Sacensībās startēt ir pieteikušies 162 sportisti no 21 valsts - 39 sievietes, 37 vīrieši, 17 sieviešu ekipāžas un 26 vīriešu divnieki.

Latviju Vācijā pārstāv 19 sportisti. Sieviešu konkurencē par godalgām cīnīsies Elīna Ieva Vītola, Sigita Bērziņa, Kendija Aparjode, Zane Kaluma un Frančeska Bona.

Vīriešiem sacensībās startēs Kristers Aparjods, Gints Bērziņš un Kaspars Rinks.

Vīriešu ekipāžu sacensībās Latviju pārstāvēs dueti Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts, Raimonds Baltgalvis/Vitālijs Jegorovs.

Sieviešu ekipāžu sacensībās Latviju pārstāvēs trīs dueti - Anda Upīte/Zane Kaluma, Viktorija Ziediņa/Selīna Elizabete Zvilna, Marta Robežniece/Kitija Bogdanova.

Pēc pasaules čempionāta Altenbergā nākamnedēļ norisināsies arī nākamais Pasaules kausa posms, bet pēc tam pa diviem posmiem notiks citā Vācijas trasē Oberhofā, kā arī Siguldā, kur februāra beigās un marta sākumā Pasaules kausa sezona tiks noslēgta.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu