VIDEO Ēdienu kurjeri brauc ar satiksmē bīstamām automašīnām. Policija pievērsīs lielāku vērību

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Foto:Ekrānužnēmums no TV3 Ziņām

Valsts policija apņēmusies pastiprināt cīņu pret ēdienu kurjeriem ar acīmredzami sagrabējušām un satiksmē nedrošām automašīnām, kurām piestiprinātas it kā Somijas valsts reģistrācijas numurzīmes, vēsta "TV3 ziņas".

Ēdienu kurjeri Rīgā izstrādājuši shēmu, kā pa ielām pārvietoties ar nelegāliem auto. Kādā klusā Pārdaugavas ielā raidījums uzgājis aptuveni 20 apdauzītas mašīnas ļoti sliktā stāvoklī ar Somijas numuriem un ēdienu kurjeru atstātām mantām iekšā. Auto durvis ir vaļā, bet atslēgas - turpat salonā. Uz spēkratu logiem uzrakstīti dažādi kodi.

Vietējie esot pamanījuši, ka šos transportlīdzekļus regulāri savā starpā maina ēdienu kurjeri no ārzemēm, kuri tos, visticamāk, nomā. Pēc liecinieku teiktā, lielākā rosība esot vakaros un naktīs. Vieni mašīnas atved, citi - savāc. Vietējie gan nezinot, kurš organizē šo rūpalu. Visticamāk, tas notiekot attālināti.

Izmantojot auto ar fiktīviem Somijas numuriem, kurjeri varot izvairīties no sodu maksāšanas par stāvēšanu neatļautās vietās un citiem pārkāpumiem, turklāt arī pēc negadījumu izraisīšanas no vainīgajiem neko nevarot piedzīt.

Vairāki sociālo tīklu lietotāji gan pauduši neizpratni, kādēļ policija, pamanot šādus auto braucam ielās, nekonfiscē tos.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Reaģēšanas biroja priekšnieks Jānis Parādnieks raidījumam stāstīja, ka administratīvajā procesā policija mašīnas nekonfiscē, lai gan to varot darīt. Kā skaidroja Parādnieks, policija aizliedz pārkāpējam ar šo auto braukt tālāk, taču, kamēr likumsargi ir blakus, pārkāpējs to arī nedara. "Vienkārši viņš tiek brīdināts, ka tālāk braukt nevar. Kad ir policija, neturpina, bet, kad policijas nav, diemžēl to nevar konstatēt," sacīja Parādnieks.

Policija sola sagrabējušajiem auto ar Somijas numuriem turpmāk pievērst lielāku vērību un iespēju robežās ķert pārkāpējus, uzliekot tiem naudas sodus un tādējādi panākot, ka ārzemju numuru lietošana kļūst neizdevīga.

Video: "TV3 Ziņu" sižets

)

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu