"Jelgavas autobusu parka" iepirkumā par dīzeļa-hibrīda autobusu piegādi iesniegta sūdzība

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Autobuss. Ilustratīvs attēls
Autobuss. Ilustratīvs attēls Foto: Edijs Pālens / LETA

SIA "Jelgavas autobusu parks" iepirkumā par dīzeļa-hibrīda autobusu piegādi iesniegta sūdzība, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā.

Sūdzību iesniegusi SIA "B-Bus", taču sūdzības izskatīšanas termiņš pagaidām vēl nav noteikts.

Vienlaikus informācija Elektronisko iepirkumu sistēmā liecina, ka "Jelgavas autobusa parka" slēgtajā konkursā paredzēta desmit jaunu ar dīzeļmotoru un hibrīdsistēmu darbināmu "M3" kategorijas pirmās klases autobusu un to rezerves daļu piegāde ar ekspluatācijas cikla servisa nodrošinājumu.

Prognozētā līgumcena ir trīs miljoni eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN).

Savukārt darbu izpildes termiņš ir 60 mēneši jeb pieci gadi.

Jau ziņots, ka "Jelgavas autobusu parka" apgrozījums 2022.gadā bija 4,402 miljoni eiro, kas ir par 2,5% mazāk nekā gadu iepriekš. Savukārt uzņēmuma peļņa samazinājās 4,9 reizes - līdz 18 977 eiro. Uzņēmums reģistrēts 1993.gadā, un tā pamatkapitāls ir 1,486 miljoni eiro. Tas pieder Jelgavas pilsētas pašvaldībai.

Informācija Firmas.lv liecina, ka "B-Bus" apgrozījums 2022.gadā bija 7,163 miljoni eiro, kas ir par 3,7% mazāk nekā 2021.gadā, kā arī uzņēmums cieta zaudējumus 758 793 eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš. Kompānija reģistrēta 1998.gadā, un tas pamatkapitāls ir 240 122 eiro. Kompānijas vienīgā īpašniece ir Maltā reģistrētā "Bus Group Ltd", bet patiesais labuma guvējs ir Vitālijs Komars.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu