Ukrainā atklāj liela mēroga korupciju bruņojuma iepirkumā. Mēģināja piesavināties 36 miljonus eiro (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ukrinform/SIPA/Scanpix

Ukrainas Aizsardzības ministrijas amatpersonas, uzņēmuma "Ļvivskij arsenal" vadītāji un kāda ārzemju uzņēmuma pārstāvis tiek turēti aizdomās par mēģinājumu piesavināties 1,5 miljardus hrivnu (36 miljonus eiro) šāviņu iepirkumā, pavēstīja Ukrainas Drošības dienests (SBU).

"Ļaundari mēģināja nozagt teju 1,5 miljardus budžeta hrivnu Ukrainas Bruņotajiem spēkiem paredzēto 100 000 mīnmetēju šāviņu iegādē," SBU paziņojumu citē ziņu aģentūra "Interfax-Ukraina".

Aizdomās tiek turēti ministrijas militāri tehniskās politikas departamenta bijušais un patlabanējais vadītāji, "Ļvivskij arsenal" vadītājs un komercdirektors, kā arī kāda vārdā neminēta ārzemju uzņēmuma pārstāvis, vēsta izdevums "Ukrainska pravda".

Vienu no aizdomās turamajiem SBU aizturējis, viņam mēģinot valsti pamest.

Viņš šobrīd atrodas apcietinājumā.

2022.gada augustā amatpersonas noslēgušas līgumu ar "Ļvivskij arsenal" par artilērijas šāviņu iegādi. Pēc naudas saņemšanas uzņēmuma vadība daļu līdzekļu pārskaitījusi ārzemju uzņēmumam, kam vajadzēja piegādāt pasūtītos šāviņus Ukrainai.

Uzņēmums nav piegādājis nevienu šāviņu, bet daļu saņemto līdzekļu pārskaitījis uz kāda saistīta uzņēmuma kontu Balkānos.

Pārējā summa palikusi kādas Ukrainas bankas kontos, vēsta "Ukrainska pravda".

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu