Latvijas kamaniņu braucēji izcīna bronzu pasaules čempionāta komandu stafetē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas kamaniņu braucēji Mārtiņš Bots/ Roberts Plūme.
Latvijas kamaniņu braucēji Mārtiņš Bots/ Roberts Plūme. Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas sportisti Elīna Ieva Vītola, Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, Kristers Aparjods un Anda Upīte/Zane Kaluma 28. janvārī Altenbergā izcīnīja bronzas medaļas pasaules čempionāta kamaniņu sportā komandu stafetē.

Latvija startēja kā septītā deviņu komandu konkurencē. Vītola pēc sava etapa kļuva par līderi, par 0,446 sekundēm apsteidzot ASV. Bots/Plūme pārsvaru palielināja līdz 0,568 sekundēm, bet pēc Aparjoda posma latvieši bija vadībā par 0,301 sekundi. Upīte/Kaluma vadību nenosargāja un finišā latvieši amerikāņiem zaudēja 0,048 sekundes.

ASV un Latvijas izlases pārspēja Vācija, bet šajā pasaules čempionātā veiksmīgi startējušie austrieši aizvadīja sliktus braucienus un samierinājās ar sesto vietu.

Vācijas izlase, kuras sastāvā bija Jūlija Taubica, Tobiass Vendls/Tobiass Arlts, Makss Langenhans un Dajana Eitbergere/Saskija Širmere, trasi veica trīs minūtēs un 10,960 sekundēs, ASV atpalika 0,358 sekundes un Latvija zaudēja 0,406 sekundes. Ceturtajā vietā 0,602 sekundes aiz latviešiem palika Itālija, bet tālāk sekoja Ķīna, Austrija, Polija, Ukraina un Rumānija.

Pirmo reizi pasaules čempionāts stafetē startēja arī sieviešu divnieku ekipāžas.

Piektdien sprinta sacīkstēs latvieši izcīnīja piecas medaļas. Bots/Plūme kļuva par čempioniem, Upīte/Kaluma izcīnīja sudrabu, Robežniece/Bogdanova, Elīna Ieva Vītola un Aparjods - bronzas godalgas.

Sestdien sieviešu divnieku sacensībās Anda Upīte/Zane Kaluma izcīnīja sudraba medaļas.

Latviju pasaules čempionātā pārstāvēja 19 kamaniņu braucēji.

Pēc pasaules čempionāta Altenbergā nākamnedēļ norisināsies arī nākamais Pasaules kausa posms, bet pēc tam pa diviem posmiem notiks citā Vācijas trasē Oberhofā, kā arī Siguldā, kur februāra beigās un marta sākumā Pasaules kausa sezona tiks noslēgta.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu