Noskaidrots, ko iedzīvotāji vēlas redzēt atjaunotajā Uzvaras parkā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Distanču slēpošanas trase Uzvaras parkā.
Distanču slēpošanas trase Uzvaras parkā. Foto: Paula Čurkste/LETA

Uzvaras parkā iedzīvotāji vēlas redzēt kafejnīcu zonu, spēka trenažierus un košumkrūmus, noskaidrots iedzīvotāju aptaujā, informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.

Kopumā aptaujā par Uzvaras parka labiekārtošanu piedalījās vairāk nekā 7600 respondenti. Par kafejnīcu zona balsoja 3353, par spēka trenažieriem - 1950, bet par apzaļumošanu, papildu dekoratīvām ziedu un košumkrūmu dobēm par balsoja 1924 aptaujas dalībnieki.

Nākamie labiekārtojuma elementi, kas ieguvuši lielāko balsu skaitu, ir strūklaka ūdenstilpē, tīklu parks un ūdens elementi bērniem, skrejceļš apkārt teritorijai, suņu pastaigas laukums, ielu basketbola laukums, pludmales volejbola laukums, velotrase, šķēršļu josla, moduļu tipa dušas, saules pulkstenis.

Nākamos trīs mēnešus Uzvaras parka labiekārtošanas projekta darba grupa strādās pie tā, lai trīs visvairāk atbalstītās aktivitātes integrētu Uzvaras parka otrās kārtas projektā.

Projekta otrās kārtas obligātās aktivitātes, kuras projektā jau ir paredzētas, ir basketbola laukuma un celiņu izbūve, apgaismojuma nomaiņa, tualešu ierīkošana, brīvkrānu uzstādīšana, irdena seguma celiņa gar Uzvaras bulvāri ierīkošana, šķēršļu izvietošana autotransportam pie galvenās ieejas parkā.

Tāpat esot jāizbūvē "Āgenskalna betona baseina skeitparks", kas tika atbalstīts Rīgas pilsētas līdzdalības budžeta ideju konkursā 2021.gadā.

Rīgas pašvaldība aicināja iedzīvotājus no 2. līdz 19.janvārim iesaistīties Uzvaras parka projekta otrās kārtas risinājumu izvēlē, norādot trīs sev tīkamākos projekta risinājumus.

Kā ziņots, 2023.gada novembrī Uzvaras parks tika atvērts rīdziniekiem.

Parka izveidi īsteno "Aidaco Group". Darbu sākotnējās izmaksas tika lēstas 7 695 900 eiro apmērā, bet neparedzētu darbu dēļ, izmaksas pieaugušas līdz aptuveni 8,5 miljoniem eiro.

Uzvaras parks savu nosaukumu ieguva 1923.gadā - par godu uzvarai pār Bermonta karaspēku, atbrīvojot Rīgu. Šogad tiks svinēta parka nosaukuma simtgade.

2022.gada augustā tika nojaukts parkā esošais okupācijas piemineklis. Pēc pieminekļa nojaukšanas sākās darbs pie parka labiekārtošanas. Būvniecības darbi sākās 2023.gada vasarā.

Parka pirmajā kārtā izveidota parka ainaviskā daļa deviņu hektāru platībā. Ierīkota aptuveni 0,5 hektāru liela ūdenstilpe ar labiekārtotu krastu un izbūvētiem tiltiņiem. Izbūvēts slēpošanas/skrituļošanas celiņš viena kilometra garumā, kas nekrustojas ar gājēju celiņiem, jo krustojuma vietās izveidos tiltus un tuneļus.

Parkā ierīkoti iebūvētie batuti, šūpoles un smilšu kasti bērniem, bet pieaugušajiem un jauniešiem būs galda tenisa galdi, dambretes galdi.

Parkā ierīkota ainaviska skeitborda trase un tiks uzstādīti ielu vingrošanas elementi. Teritoriju labiekārtoja, uzstādot jaunus soliņus, velo statīvus, atkritumu tvertnes, kā arī nomainot apgaismojumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu