VIDEO Ziepniekkalna iedzīvotājus terorizē agresīvs suns

Apollo.lv
Papildināts 17:22, 30. janvāris, 2024
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video/Sēj un pļauj/"X"

Rīgas mikrorajonā Ziepniekkalnā, Ozolciema ielā agresīvs liela auguma suns uzbrūk citiem suņiem un cilvēkiem, platformā "X" ziņo kāda apkaimes iedzīvotāja. 

Ieraksta autore publicējusi video, kurā no daudzdzīvokļu mājas redzams lielais mājdzīvnieks. Viņa raksta, ka par notikušo esot ziņots Dzīvnieku policijai, bet iestāde neko lietas labā neesot darījusi.

Atsevišķā ierakstā norādīts, ka Dzīvnieku policijas darbinieki ieradušies, konstatējuši, ka suns konkrētajā vietā neatrodas, un devušies prom. 

Rīgas pašvaldības policija (RPP) portālam "Apollo.lv" norāda, ka informāciju par šo gadījumu saņēma neilgi pirms pulksten 19.00. Tika apsekota adrese, taču apsekošanas laikā pašvaldības policijas darbinieki nevienu klaiņojošu suni nesastapa, kā arī neviena persona pie likumsargiem nevērsās. RPP aicina iedzīvotājus šādos gadījumos nekavējoties zvanīt policijai pa tālruni 110.

Saskaņā ar Dzīvnieku aizsardzības likuma 5. panta otro daļu dzīvnieku īpašniekam ir pienākums nodrošināt, lai dzīvnieks netraucētu un neapdraudētu cilvēkus vai citus dzīvniekus. Ja dzīvnieks traucē vai apdraud cilvēkus, var iestāties atbildība saskaņā ar Dzīvnieku aizsardzības likuma:

57. pantu. Par dzīvnieku labturības prasību pārkāpumiem piemēro naudas sodu fiziskajai personai līdz 1750 eiro, bet juridiskajai personai — no 110 līdz 2500 eiro.

Ja dzīvnieks sakož cilvēku vai kādu citu dzīvnieku, tad atbildība noteikta:

58. pantā. Par dzīvnieku turēšanas noteikumu pārkāpšanu, ar ko citam dzīvniekam nodarīts fizisks kaitējums vai cilvēkam nodarīts fizisks vai materiāls kaitējums, piemēro naudas sodu fiziskajai personai no 70 līdz 1875 eiro, bet juridiskajai personai — no 110 līdz 3000 eiro.

Par kaitējumu cilvēkam procesu uzsāk pašvaldības policija vai Valsts policija, par kaitējumu dzīvniekam – Pārtikas un veterinārais dienests.

Smagos gadījumos var tikt ierosināts kriminālprocess.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu