Lielbritānijas karalis Čārlzs III izrakstīts no slimnīcas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Apvienotās Karalistes monarhs Čārlzs III izrakstīts no slimnīcas, kurā bija  nonācis saistībā ar palielinātu prostatu, ziņo raidsabiedrība BBC. 

75 gadus vecais Čārlzs Londonas klīnikā pavadīja trīs naktis. Viņam tika veikta plānveida "koriģējoša procedūra". Karalis slimnīcu atstāja 29. janvāra pēcpusdienā savas sievas, karalienes Kamillas pavadībā. 

Bakingemas pils ziņo, ka karalis uz laiku nedosies vizītēs, lai varētu atkopties. 

Tik privāta rakstura informācijas publiskošana tiek uzskatīta par iespēju pamudināt arī citus vīriešus profilaktiski pārbaudīt prostatu. Monarhs ārstējas "tāpat kā tūkstošiem vīriešu katru gadu", norādīja karaļnams.

Jau iepriekš vēstīts, ka 17. janvārī britu karaļnams paziņoja, ka 42 gadus vecajai Velsas princesei Ketrīnai ir veikta plānveida vēdera operācija, pēc kuras viņa divas nedēļas ārstēsies slimnīcā, bet publiskos pienākumus atsāks pildīt ne ātrāk kā pēc Lieldienām.

Tajā pašā dienā karaļnams arī paziņoja, ka karalim Čārlzam III diagnosticēta palielināta prostata un tiks veikta nepieciešamā ārstēšana. Pils apstiprināja, ka karaļa ārstēšana saistīta ar labdabīgu prostatas palielinājumu, kas ir bieži sastopama parādība vismaz 50 gadu vecumu sasniegušiem vīriešiem. Tas nerada nopietnu veselības apdraudējumu, bet var radīt spiedienu uz urīnpūsli un urīnizvadkanālu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu