Vecā "dziesma" par sportistu tiesībām - Kremlis komentējis Vaļijevas diskvalifikāciju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kamila Vaļijeva
Kamila Vaļijeva Foto: AP/Scanpix

Par dopinga lietošanā pieķertās daiļslidotājas Kamilas Vaļijevas diskvalifikāciju komentāru sniedzis arī Kremļa pārstāvis Dmitrijs Peskovs, norādot, ka Krievija cīnīsies par sprieduma izmainīšanu.

Jau ziņots, ka Vaļijeva 2022. gada ziemas olimpisko spēļu laikā tika ierauta dopinga skandālā. Tika ziņots, ka paraugā, kuru viņa nodeva 2021. gada izskaņā, tika konstatēta neatļauta viela trimetazidīns. 2022. gada Pekinas spēlēs viņa startēja ne tikai individuālajās disciplīnās, bet arī komandu sacensībās.

29. janvārī Sporta arbitrāžas tiesa paziņoja, ka Vaļijevai piespriesta četru gadu diskvalifikācija, kas stājas spēkā ar brīdi, kad Vaļijeva nodeva analīžu paraugu jeb 2021. gada 25. decembrī.

Līdz ar to anulēti visi Vaļijevas rezultāti kopš 2021. gada 25. decembra, tai skaitā olimpiskais zelts, kuru viņa izcīnīja kopā ar Krievijas komandu.

Peskovs jau norādījis, ka Krievija cīnīsies par lēmuma izmainīšanu.

"Mēs nepiekrītam šiem lēmumiem - nedz tiesas, nedz Slidošanas federācijas. Mēs tos nepieņemam. Ja būs iespējas apšaubīt šo lēmumu un aizstāvēt mūsu atlētu tiesības, mēs tās īstenosim līdz pēdējam," paziņojumā sacījis Peskovs.

2022. gada olimpiešu sagaidīšana Krievijā bija vēl viens piemērs tam, ka politika un sports nav divi nodalāmi aspekti. Peskovs savā paziņojumā to vēlreiz apstiprināja.

"Kad mūsu atlēti atgriezās no Ķīnas, mēs viņus uzņēmām kā olimpiskos čempionus. Mēs esam pārliecināti, ka mūsu acīs viņi allaž arī paliks olimpiskie čempioni, neatkarīgi no pieņemtiem lēmumiem," norādījis Kremļa pārstāvis.

Krievijas olimpiskā daiļslidošanas komanda gan bez medaļas nepalika. Vaļijevas punktu skaits tika atņemts no krievu sportistu iespētā. Tā rezultātā Krievijas komanda atkrita uz trešo vietu un pārējie slidotāji saņems bronzas godalgas. Par olimpiskajiem čempioniem tiks kronēti ASV daiļslidotāji, bet sudrabs tiks Japānai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu