Spānijas augstākā basketbola līga izceļ Pasečņika pēdējā laika sniegumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas basketbolists Anžejs Pasečņiks
Latvijas basketbolists Anžejs Pasečņiks Foto: acb.com

Latviešu centra spēlētājs Anžejs Pasečņiks šobrīd ir visstraujāk progresējošais Spānijas augstākās basketbola līgas (ACB) spēlētājs un savu sniegumu ievērojami uzlabojis "Palencia" jaunā galvenā trenera Luisa Gila vadībā.

ACB norāda, ka ar Pasečņika sniegumu nav bijis gana, lai viņš nopelnītu mēneša labākā spēlētāja balvu, jo viens no kritērijiem ir vismaz 50% uzvaru, taču "Palencia" janvārī guva panākumus divās no piecām spēlēm. Toties latvietis par vērtīgāko kļuva divās spēļu dienās pēc kārtas.

Piecos mačos Gila vadībā latvietis ievērojami uzlabojis savu rezultativitāti (no 9,2 līdz 22,8 punktiem spēlē), efektivitāti (no 11,4 līdz 29,2) un vairāk dalījies ar rezultatīvām piespēlēm (no 0,7 līdz 1,8). Pasečņikam bijis arī lielāks spēles laiks - no pirmās līdz 15.kārtai viņš vidēji laukumā bija 18 minūtes un 35 sekundes, bet pēdējās piecās kārtās spēlējis caurmērā 24 minūtes un 24 sekundes.

28 gadus vecais basketbolists uzlabojis arī divpunktu metienu precizitāti (no 61,6 līdz 66,7%), soda metienu precizitāti (no 50% līdz 62,8%) un pieļāvis mazāk kļūdu (no 1,6 līdz 1,0).

Ar Pasečņiku laukumā Palensijas komanda gada pirmajā mēnesī iemeta 27 punktus vairāk nekā ielaida. Bez viņa laukumā punktu raža bijusi negatīva (-21).

Sezonas griezumā Pasečņiks 20 mačos vidēji 20 minūtēs guvis 12,6 punktus un izcīnījis 4,8 atlēkušās bumbas. Savukārt "Palencia" ar trīs uzvarām 20 spēlēs ir pēdējā, 18.pozīcijā un sezonas otrajā pusē tai jācīnās par vietas saglabāšanu ACB.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu