VIDEO Paaugstināja maksu no 35 uz 200 eiro: Valmierā pāris ar invaliditāti vairs nespēj atļauties aprūpes pakalpojumu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Kadrs no "Bez tabu" video

Edgars un Iveta dzīvo Valmierā. Pirms pieciem gadiem viņi apprecējās un sāka kopīgi dzīvot Valmierā, kur izdevās atrast īres dzīvokli, kurš ir piemērots cilvēkiem ar invaliditāti. Tomēr tagad abiem paziņots, ka par aprūpētāja pakalpojumu nāksies maksāt krietni vairāk nekā pērn. Šī iemesla dēļ pāris nonācis finansiāli nepatīkamā situācijā, ziņo TV3 raidījums "Bez tabu".

Edgaram un Ivetai pensijas ir nedaudz vairāk par 1000 eiro.

Līdz šim aprūpētāja uz mājām nākusi trīs reizes nedēļā, bet nu viņi vairs nevarēšot to atļauties. Iepriekš mēnesī maksājuši 35 eiro, taču pēc jaunā aprēķina summa būs vairāk nekā 200 eiro, ziņo "Bez tabu".

Iveta raidījumam atzīst, ka bez aprūpētāja palīdzības nespējot iztikt. Nepieciešams, lai kāds pagatavo siltu maltīti un izmazgā grīdas.

Tāpat ikdienas gaitās uz dažām stundām palīdzot valsts piešķirts asistents. Tomēr, Ivetas stāvoklim pasliktinoties, šobrīd viņa arī algo cilvēku, kas palīdz vakaros nomazgāties.

Pašvaldībā skaidro, ka līdzīgā situācijā nonākuši arī citi iedzīvotāji.

Plašāk "Bez tabu" sižetā:

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu