Vācijā streiko lidostu darbinieki. Atcelti vai kavēsies vairāk nekā 1100 avioreisi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tukša lidosta. Ilustratīvs attēls
Tukša lidosta. Ilustratīvs attēls Foto: Unsplash

Lidostu drošības kontroles darbinieku streiku dēļ ceturtdien 11 Vācijas lidostās tiks atcelti vai kavēsies vairāk nekā 1100 avioreisi, paziņojusi lidostu asociācija ADV.

Reisu atcelšana vai kavēšanās ietekmēs aptuveni 200 000 pasažieru, brīdināja ADV.

Streiku organizē arodbiedrība "Verdi", kas pārstāv aptuveni 25 000 drošības kontroles darbinieku. Viņi pieprasa augstāku atalgojumu sarunās par darba koplīguma slēgšanu.

Streiks ilgs no agra rīta līdz vēlam vakaram un skars lidostas Frankfurtē, Hamburgā, Brēmenē, Berlīnē, Leipcigā, Diseldorfā, Ķelnē, Hannoverē, Štutgartē, Erfurtē un Drēzdenē.

Vācijas transporta nozarē pēdējā laikā notikuši vairāki lieli streiki, pieprasot algu palielinājumu un darba laika izmaiņas.

Aviokompānija "Lufthansa" šodien paziņoja, ka lielākā daļa reisu notiks pēc plāna, lai gan pasažieri lidostās, kurās notiks streiki, nevarēs iziet drošības pārbaudi un iekāpt lidmašīnās. "Lufthansa" noraidīja, ka lielākā daļa tālsatiksmes reisu tiks izpildīti pēc plāna, arī Frankfurtē, un aviokompānija piedāvās arī transfēra lidojumus pasažieriem ar pārsēšanos.

Minhenes lidostā streiks nenotiks.

"Lufthansa" paziņoja, ka Vācijas iekšzemes lidojumu pasažieri var bez maksas apmainīt biļeti pret dzelzceļa biļeti neatkarīgi no tā, vai viņu lidojums notiek vai ne.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu