Divi pasažieru pārvadātāji atsāk tiešos reisus starp Rīgu un Sanktpēterburgu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Ecolines" autobusi Rīgas Starptautiskās autoostas teritorijā.
"Ecolines" autobusi Rīgas Starptautiskās autoostas teritorijā. Foto: Zane Bitere/LETA

SIA "Norma-A", kas pasažieru pārvadājumus nodrošina ar zīmolu "Ecolines", no šodienas atsāk tiešos autobusu reisus starp Rīgu un Sanktpēterburgu, un šajā maršrutā strādās arī starptautiskais pasažieru pārvadātājs "Lux Express", apstiprināja kompāniju pārstāvji.

"Ecolines" autobuss no Rīgas uz Sanktpēterburgu kursēs reizi dienā, šķērsojot Krievijas robežu Luhamā, Igaunijā. Autobusa atiešanas laiks no Rīgas plānots katru dienu plkst.20, un brauciens ilgs vairāk nekā pusi diennakts. Arī no Sanktpēterburgas autobuss kursēs katru dienu plkst.22.20.

Savukārt "Lux Express" no Rīgas autoostas piedāvās reisus plkst.7.30 un plkst.18.45, savukārt no Sanktpēterburgas autobusu stacijas plkst.11.30 un plkst.23.30. "Lux Express" pārstāvji iepriekš norādīja, ka visi braucieni ietvers pārtraukumu pie Krievijas un Igaunijas robežas saistībā ar Narvas-Ivangorodas robežšķērsošanas punkta starp Krieviju un Igauniju slēgšanu.

Attiecīgi autobusi no Rīgas apstāsies pie Narvas robežas punkta Igaunijā, papildinot, ka pasažieriem būs jāizkāpj no autobusa un jāšķērso robežas tilts aptuveni 100 metru garumā, savukārt pēc robežas kontroles Ivangorodā, Krievijā, apmēram 250 metru attālumā pasažierus gaidīs cits "Lux Express" autobuss, lai turpinātu ceļu uz Sanktpēterburgu.

LETA jau rakstīja, ka Krievija šā gada janvāra sākumā oficiāli informējusi Igauniju, ka no šodienas robežšķērsošanas punkts Ivangorodā tiks slēgts autotransporta satiksmei, kā iemeslu minot rekonstrukciju, ko paredzēts turpināt līdz 2025.gada beigām.

Igaunijas ārlietu ministrs Marguss Cahna iepriekš skaidroja, ka tas pārtrauks transportlīdzekļu kustību caur Igaunijas robežkontroles punktu Narvā, tomēr robežšķērsošanas punkts joprojām būs atvērts gājējiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu