Noslēdzies "Kilograma kultūras" fināla balsojums. Šī gada ceremonijas vadītājs aktieris Jānis Skutelis

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: LTV/Lauris Vīksne

31. janvārī noslēdzās Latvijas sabiedrisko mediju gada balvas kultūrā "Kilograms kultūras 2023" fināla balsojums. Apbalvojuma ieguvējus izziņos svinīgā ceremonijā 16. februāra vakarā, ko tiešraidē varēs vērot LTV1, REplay.lv un sabiedrisko mediju portālā LSM.lv, klausīties – LR1 un LR3 "Klasika". Šogad ceremonijas vadītājs – aktieris Jānis Skutelis.

Par apbalvošanas ceremonijas vadmotīvu tās rīkotāji izraudzījušies pārmaiņas – tās skars teju katru, kurš ceremonijā piedalīsies, – vadītāju, nominantus, balvu pasniedzējus un pat muzikālo priekšnesumu dalībniekus.

"Kā teicis Hērakleits, nekas nav tik pastāvīgs kā pārmaiņas. Un šobrīd tas liekas ļoti aktuāli arī kultūrā – Latvijas mūziķus un diriģentus aicina strādāt ārvalstīs, bet mūsu lielākais orķestris gūst lielisku pieredzi sadarbībā ar somu diriģentu. Pārmaiņas nav tikai horizontālas un ģeogrāfiskas, bet ar gluži rainisku "Pastāvēs, kas pārvērtīsies!" – vertikālas. Komiķi un dziedātāji kļūst par aktieriem, kultūras iestādēs tiek ievēlēti jauni mākslinieciskie vadītāji, labu karjeru izveidojuši mākslinieki atkal sēžas skolas solā, bet Latvijas Televīzija un Latvijas Radio gaida apvienošanās procesu. Šādā noskaņā sumināsim "Kilograms kultūras" balvas nominantus, no kuriem daudzi piedzīvos pārmaiņas arī ceremonijas laikā – no nominantiem kļūstot par laureātiem," pauž ceremonijas režisore Zita Kaminska.

"Kilograms kultūras" ceremonijas vadītājs Jānis Skutelis norāda: "Būt šī gada ceremonijas vadītājam ir patīkama atbildības nasta, jo "Kilograms kultūras" apbalvojums ir balva, kurai ir svars gan tiešā, gan pārnestā nozīmē. Ceremonijas skatītājiem un klausītājiem jābūt gataviem, ka 16. februāra vakarā būs viegli – maksimāli viena kilograma svarā –, kulturāli, videi draudzīgi. Un nākamajā rītā būs 17. februāris. Atkal."

"Kilograms kultūras" balvas nominantus – oriģinālākos un kvalitatīvākos aizvadītā gada Latvijas kultūras notikumus – izvirza sabiedrisko mediju kultūras jomas profesionāļu žūrija, taču gala lēmumu pieņem tikai un vienīgi skatītāji un klausītāji, balsojot trīs balsojumos – pavasara, rudens un ziemas. Šogad rūpīgi izsvērtie kilogrami savus īpašniekus atradīs desmit kategorijās – "Mūzika", "Kino", "Teātris", "Vizuālā māksla", "Literatūra", "Popkultūra", "Starts", "Mantojums", "Pārsteigums", "Notikums".

"Kilograms kultūras" ir sabiedrisko mediju apbalvojums kultūras jomā, kas apliecina sabiedrisko mediju aktīvu līdzdarbību Latvijas kultūras dzīves procesos. Balvu piešķir Latvijas Televīzija, Latvijas Radio un Latvijas sabiedrisko mediju portāls LSM. Tradīcija aizsākta 2012. gadā, kad balvas pasniedza par spilgtākajiem 2011. gada kultūras notikumiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu