Kaimiņpāru spēlītes latviešu stilā. Latvijas pilsētās sāk izradīt Aivas Birbeles attiecību komēdiju "Rabarberu vīns"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Paula Čukrste/LETA

Latvijas pilsētu kultūras namus sākusi apceļot Aivas Birbeles jaunā attiecību komēdija "Rabarberu vīns", kuru iestudējis režisors Gundars Silakaktiņš. Uz glāzi reibinoša rabarberu vīna satiksies aktieri Zane Daudziņa, Kristīne Nevarauska, Ģirts Ķesteris un Lauris Subatnieks. Izrāde būs skatāma vairākās Latvijas pilsētās.

Izrāde vēstīs par divu kaimiņpāru spēlītēm latviešu stilā, un vai nu vīna dēļ, vai pašu kaislību un vēlmju dēļ notikumi būs tests abu pāru uzticībai šajā koķetas sievišķības un maskulīnas vīrišķības pilnajā viencēliena lugā.

"Sensenos laikos kaimiņi pazina viens otru ne tikai pēc vārda, bet bija smalki informēti, ko visa blakus mītošā dzimta darījusi vairākās paaudzēs, ko dara tagad un ko viņiem vajadzētu darīt nākotnē. Kaimiņi viens otram palīdzēja, viens otru čakli aprunāja, dalījās ar noderīgiem un ar galīgi nevajadzīgiem padomiem. Tagad daudz kas ir mainījies.

Ja nāk ciemos kaimiņi no blakus mājas, tas ne vienmēr nozīmē draudzīgu pasēdēšanu.

Ko mēs zinām par cilvēkiem no blakus mājas? Ja viņi klauvē pie durvīm, iespējams pavisam negaidīts pārsteigums, un var izrādīties, ka tava tikko iepazītā kaimiņiene ir gandrīz vai Astrālās Attīstības Transcendentālās Akadēmijas priesteriene, bet pēc skata pavisam nekaitīgais kaimiņš prot profesionāli apreibināt ne vien ar saldiem vārdiem, bet arī ar paša darināto vīnu. Latvietis, būdams praktisks cilvēks, spēj sabrūvēt vīnu no visa, kas aug viņa dārziņā. Mums ir aveņu, upeņu, aroniju vīns, bērzu sulas šampanietis un vēl dažādi brūvējumi," saka lugas autore.

"Kaimiņi. Tepat, aiz sētas, tepat – pāri ielai, pāri pļavai... tepat – blakus. Vai tu pazīsti savus kaimiņus? Ja ne, tad arī tev var klāties tāpat kā komēdijas varoņiem. Dzirkstīs bērzu šampanietis, reibinās rabarberu vīns un, aiz robežas kupicas paslēpies, savas bultas asinās mūžīgi nerātnais Amors."

Izrādes režisors – Gundars Silakaktiņš, kostīmu māksliniece – Jurate Silakaktiņa, muzikālais noformējums – Zane Dombrovska, scenogrāfs – Ivars Noviks, horeogrāfe – Inga Krasovska.

Biļetes uz izrādēm var iegādāties "Biļešu Paradīzes" tīklā!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu