ES vienojusies par atbalstu Ukrainai 50 miljardu eiro apmērā (2)

LETA
Papildināts 13:03, 1. februāris, 2024
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ministru prezidente Evika Siliņa tiekas ar Ukrainas prezidenta kundzi Olenu Zelensku
Ministru prezidente Evika Siliņa tiekas ar Ukrainas prezidenta kundzi Olenu Zelensku Foto: Paula Čurkste / LETA

Visas 27 Eiropas Savienības (ES) valstis ir izpildījušas apņemšanos nodrošināt Ukrainai paredzamu, ilgtermiņa atbalstu 50 miljardu eiro apmērā, tviterī pavēstījusi Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Viņa norāda, ka tas stiprinās Ukrainu tās cīņā par savu brīvību. "Šī ir ļoti laba ziņa Latvijas un visas Eiropas drošībai," raksta Ministru prezidente.

Jau stundu pēc Eiropas Savienības (ES) samita sākuma visu 27 dalībvalstu līderi ceturtdien panākuši vienošanos par ilgtermiņa finansiālo palīdzību Ukrainai, pavēstījis Eiropadomes priekšsēdētājs Šarls Mišels.

"Mums ir vienošanās," sociālās saziņas vietnē "X" raksta Mišels, piebilstot, ka visas 27 dalībvalstis piekritušas atvēlēt Ukrainai papildu palīdzību 50 miljardu eiro apmērā no ES budžeta līdzekļiem.

Jau ziņots, ka Siliņa šodien piedalīsies Eiropadomes sēdē, kurā Latvija uzsvērs nepieciešamību pēc ilgtermiņa atbalsta Ukrainai.

Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns, kas arī pēc Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā uzturējis tuvas saites ar Kremli, decembrī uzlika veto ES 50 miljardu eiro palīdzībai Ukrainai. Taču, kā liecināja ES amatpersonu izstrādātais dokuments, kas nonācis laikraksta "Financial Times" rīcībā, pārējie ES līderi bija gatavi vērsties pret Ungārijas ekonomiku, ja Budapešta samitā bloķēs jauno palīdzību Ukrainai.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu