Atrada uz ielas. Pabeigta izmeklēšana kriminālprocesā par vīrieša slepkavību Pārdaugavā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts policijas dienesta automašīnas.
Valsts policijas dienesta automašīnas. Foto: Lita Millere/LETA

Šā gada 19. janvārī Valsts policija nodeva prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai kriminālprocesu par 2023. gadā, Rīgā, Akmens ielā personu grupā izdarītu jauna vīrieša slepkavību. Par šo noziegumu tika aizturētas divas personas, kurām piemērots drošības līdzeklis apcietinājums, informē policija.

2023. gada 15. februārī Valsts policija saņēma informāciju no Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta par Rīgā, Akmens ielā, uz ielas atrastu cilvēka līķi ar miesas bojājumiem.

Ierodoties notikuma vietā, informācija apstiprinājās. Uz aizdomu pamata par minētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu policijas darbinieki pagājušā gada 22. februārī aizturēja 1997. gadā dzimušu vīrieti, bet 14. martā tika aizturēts 2002. gadā dzimis vīrietis. Abas personas pirmstiesas izmeklēšanas laikā atzītas par aizdomās turētām. Personas savā starpā nav bijušas pazīstamas. Tiesa abiem piemērojusi drošības līdzekli apcietinājumu.

Šā gada 19. janvārī Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 1. biroja 1. nodaļas amatpersonas kriminālprocesu nodeva Rīgas Pārdaugavas prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai pēc Krimināllikuma 117. panta 10. punkta (par slepkavību, ja to izdarījusi personu grupa). Par šādu noziegumu soda ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz divdesmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu