LZP pārtrauc sadarbību ar Talsu novada vadītāju Kārkliņu skolu skaita samazināšanas plānu dēļ

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Talsu novada domes priekšsēdētāja Eva Kārkliņa
Talsu novada domes priekšsēdētāja Eva Kārkliņa Foto: Talsu novada dome

Latvijas Zaļā partija (LZP) pārtraukusi sadarbību ar Talsu novada domes priekšsēdētāju Evu Kārkliņu saistībā ar viņas iesaisti Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) "uzspiestā skolu skaita samazināšanas plāna" īstenošanā.

Kā aģentūru LETA informēja LZP līderis, Saeimas deputāts Edgars Tavars (AS), LZP valde iepriekš saņēma iesniegumu no partijas Talsu novada nodaļas un tās vadītāja Aiņa Stūrmaņa ar aicinājumu vērtēt domes priekšsēdētājas Kārkliņas atbilstību LZP biedra statusam.

"Kārkliņas rīcība, īstenojot nepārdomātu un sasteigtu, IZM uzspiestu skolu skaita samazināšanas plānu, aroganta komunikācija ar novada iedzīvotājiem ir pretrunā gan ar novada iedzīvotāju interesēm, gan LZP politiku," teikts LZP paziņojumā.

Pirms valde sāka skatīt jautājumu par Kārkliņas atrašanos LZP rindās, tika saņemts viņas iesniegums par izstāšanos no partijas. Līdz ar to Kārkliņa vairs nav LZP biedre, atzīmē Tavars.

Tā kā domes priekšsēdētājai un tās realizētajai politikai vairs nav LZP biedru politiska un morāla atbalsta, LZP Talsu novada domes deputāti atbalstīs Kārkliņas atbrīvošanu no amata, norāda Zaļās partijas līderis.

"Pašvaldības ir vistuvāk iedzīvotājiem. To galvenais kapitāls ir cilvēku uzticēšanās. Aroganta saziņa, pavirša un "ekseliska" pieeja tiks svarīgam jautājumam nav pieņemama. Skolas ir novadu dzīvotspējas mugurkauls, un veids, kā tiek lemts par to likteni, ir kaitīgs gan novada interesēm, gan sagrauj uzticēšanos pašvaldībai," uzsver LZP valdes priekšsēdētājs Tavars.

Kā ziņots, šodien Talsu novada domes ārkārtas sēdē bija paredzēts lemt par opozīcijas aicinājumu no amata atbrīvot Talsu novada domes priekšsēdētāju Kārkliņu, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Pieprasījuma autori pārmet, ka Talsu novada domes priekšsēdētāja Kārkliņa nespējot nodrošināt sekmīgu Talsu novada pašvaldības darbu. Šobrīd darbs pie pašvaldības 2024.gada budžeta izstrādes radot būtiskus finansiālus riskus un "haotiskās darbības pašvaldības budžeta sabalansēšanai" varot skart ikvienu novada iedzīvotāju un pašvaldībā strādājošo.

Talsu novada domes priekšsēdētāja Kārkliņa opozīcijas deputātu pieprasījumu atkāpties no amata vērtē kā darba kvalitātes apliecinājumu - tas apliecinot, ka viņa strādājot labi, aģentūrai LETA pauda priekšsēdētāja.

Runājot par šī gada budžeta plānošanu, kas, opozīcijas deputātu ieskatā, var radīt būtiskus finansiālus riskus, Kārkliņa aģentūrai LETA pauda nostāju, ka ar budžeta sagatavošanu "viss ir kārtībā". "Vērtējam, ko var optimizēt, ir izveidots plāns gan funkciju, gan finanšu auditam atsevišķās iestādēs," klāstīja domes priekšsēdētāja.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu