VIDEO Svinīgā sēdē atklāj Satversmes tiesas jauno darba gadu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Satversmes tiesas priekšsēdētājs Aldis Laviņš (no kreisās), Satversmes tiesas tiesneši Gunārs Kusiņš un Anita Rodiņa, un Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs piedalās Satversmes tiesas svinīgajā sēdē.
Satversmes tiesas priekšsēdētājs Aldis Laviņš (no kreisās), Satversmes tiesas tiesneši Gunārs Kusiņš un Anita Rodiņa, un Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs piedalās Satversmes tiesas svinīgajā sēdē. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Latvijas nacionālās tiesas piedalās visas Eiropas tiesiskās domas veidošanā un padara Eiropu labāku, 2. februārī svinīgā sēdē par godu jaunā tiesas darba gada atklāšanai uzsvēra Satversmes tiesas (ST) tiesnesis Aldis Laviņš.

Viņš norāda, ka ST jau 20 gadus strādā sadarbībā ar Eiropas Savienības tiesu (EST). Pirmais pieteikums EST tika nosūtīts pirms septiņiem gadiem, bet šobrīd prejudiciālā jautājuma uzdošana EST ir kļuvusi par ikdienu. Pašlaik ST no EST gaida atbildi trijās lietās par noziedzīgi iegūtas mantas konfiskācijas regulējumu.

Tiesnesis ir pārliecināts, ka dalība ES nozīmē vienotību un dažādību un valstu konstitucionālās identitātes un kopīgas vērtības cita citu papildina.

Viņš uzskata, ka pērn ST īstenoja dinamisku starptautisku sadarbību ar citu valstu tiesnešiem, jo pašlaik vienotība ir īpaši svarīga. ST ir izraudzīta par Eiropas Padomes jaunā projekta galveno partneri, ar kuru plānots atbalstīt Ukrainas konstitucionālo justīciju.

Laviņš uzsver, ka demokrātija un tiesiskums ir visas Eiropas un Latvijas drošības garants.

VIDEO: LTV Ziņu dienesta sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu