Izrādījās, ka putns tomēr nav spiegojis Ķīnas labā. Pēc 8 mēnešiem Indijā atbrīvots balodis

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Balodis. Attēls ilustratīvs.
Balodis. Attēls ilustratīvs. Foto: samoila ionut/Shutterstock

Indijas policija šonedēļ atbrīvojusi balodi, kurš tika turēts nebrīvē 8 mēnešus, jo pastāvēja aizdomas, ka tas spiegojis Ķīnas labā, vēsta ārvalstu mediji.

Baloža nedienas sākās pērnā gada maijā, kad tas tika notverts netālu no ostas Mumbajā. Putnam pie kājām bija piesieti divi gredzeni, uz kuriem bija uzrakstīti vārdi šķietami ķīniešu valodā. 

Policijai radās aizdomas, ka balodis ir iesaistīts spiegošanā, tāpēc to sagūstīja, vēlāk nosūtot uz veterināto klīniku Mumbajā. 

Galu galā izrādījās, ka balodis bija piedalījies atklātās ūdens sacīkstēs Taivānā, taču viņam izdevies izbēgt un nokļūt Indijā. 

Šis nav pirmais incidents, kad policija Indijā tur aizdomās putnu, atzīmē ziņu aģentūra "Associated Press". 2020. gadā Indijas kontrolētā Kašmira atbrīvoja balodi, kurš piederēja pakistāņu zvejniekam. Putns bija pārlidojis pāri ļoti militarizētai robežzonai starp divām kodolieroču valstīm, tāpēc tika turēts aizdomās par spiegošanu. 

Savukārt 2016. gadā cits balodis tika aizturēts peč tam, kad pie tā atrada zīmīti, uz kuras bija uzrakstīti draudi Indijas Ministru prezidentam Narendram Modi. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu