Kamaniņu braucējas Upīte/Bogdanova izcīna otro vietu Pasaules kausa posma divnieku sacensībās

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas Nacionālās kamaniņu sporta izlases dalībniece Anda Upīte.
Latvijas Nacionālās kamaniņu sporta izlases dalībniece Anda Upīte. Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas kamaniņu braucēju divnieks Anda Upīte/Kitija Bogdanova sestdien Altenbergā izcīnīja otro vietu Pasaules kausa piektajā posmā.

Upīte/Bogdanova 12 ekipāžu konkurencē pirmajā braucienā startēja ar pirmo numuru un viņu uzrādīto rezultātu - 42,781 sekundi - nākamajiem 11 divniekiem neizdevās pārspēt. Tiesa, pirmajā sešiniekā finišējušās sportistes bija deviņu sekundes simtdaļu robežās.

Otrajā braucienā latvietes trases vidusdaļā sāka zaudēt ātrumu un bija ceturtās braucienā, taču nezaudēja vietu labāko trijniekā. Uzvaru izcīnījušajām itālietēm Andreai Feterei un Marionam Oberhoferei viņas zaudēja 0,211 sekundes.

Trešo pozīciju guvušās vācietes Dajana Aitbergere/Saskija Šimere bija vienu sekundes simtdaļu lēnākas par latvietēm, bet vēl četras sekundes tūkstošdaļas atpalika amerikānietes Ševonna Čelsija Forgana/Sofija Kērkbi.

Pasaules kausa kopvērtējumā pirmo vietu ar 470 punktiem ieņem Feteras/Oberhoferes duets. Šajā nedēļas nogalē Pasaules kausā nestartējušās Viktorija Ziediņa/Selīna Zvila ar 198 punktiem ir devītās, no 13. līdz 15. pozīcijai ir Marta Robežniece/Bogdanova ar 109 punktiem, Upīte/Zane Kaluma ar 102 punktiem un Upīte/Sanija Ozoliņa ar 88 punktiem, bet 17. vietā ar 85 punktiem ir šodien otro vietu guvušais Upītes/Bogdanovas duets.

Upīte ar Kalumu pirms nedēļas turpat Altenbergā izcīnīja sudraba medaļu pasaules čempionātā, pievienojot bronzu arī stafetē. Pirms šīs nedēļas nogales posma tika veiktas izmaiņas Upītes duetā. Ņemot vērā to, ka Kaluma startēja Eiropas čempionātā un Robežniece pēc piedzīvotā kritiena pasaules čempionāta ir atgriezusies Latvijā, Upīte Pasaules kausa piektajā posmā startēja kopā ar Bogdanovu.

Pasaules kausa posms svētdien tiks noslēgts ar sieviešu vieninieku sacensībām un komandu stafeti.

Pēc posma Altenbergā pa diviem posmiem notiks citā Vācijas trasē Oberhofā, kā arī Siguldā, kur februāra beigās un marta sākumā Pasaules kausa sezona tiks noslēgta.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu